Prima pagină » Culinar » Care este considerată cea mai simplă cremă pentru tort? Iată rețeta cu care nu vei da greș de sărbători!

Care este considerată cea mai simplă cremă pentru tort? Iată rețeta cu care nu vei da greș de sărbători!

16 dec. 2024, 09:49,
Redacția BZI în Culinar

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar dacă ești în grabă cu prepararea prăjitorilor pentru sărbători, află care este cea mai simplă cremă pentru tort. Aceasta este fină, delicioasă, aromată și foarte ușor de preparat.

Nimic nu se compară cu un tort de casă cu cremă delicioasă, aromată și fină. Majoritatea gospodinelor se tem să prepare creme noi pentru torturi, pentru că ar necesita o atenție mai sporită. Ei bine, cu această rețetă nu ai cum să dai greș!

Care este considerată cea mai simplă cremă pentru tort

Fie că alegi să pregătești un tort simplu sau unul mai sofisticat, trebuie să alegi cele mai bune creme pentru acesta. Crema de vanilie este cea mai căutată cremă pentru torturi, prăjituri sau alte deserturi savuroase. Însă și alte creme sunt la mare căutare și se fac destul de rapid. Sunt potrivite pentru multe torturi, dar și pentru diverse prăjituri.

Pentru crema de vanilie ai nevoie de 4 gălbenușuri, 65 g zahăr pudră, 40 g amidon de porumb, 400 ml lapte organic semidegresat, o păstaie de vanilie și zahăr vanilat.

Prima dată se încălzește laptele într-o cratiță din oțel inoxidabil. Când a început să fiarbă, se ia oala de pe foc. Apoi se taie păstaia de vanilie și se adaugă în laptele fiert. Se lasă câteva minute bune la infuzat. Separat, se bat ușor gălbenușurile cu zahăr, până când compoziția devine fină. Se adaugă treptat amidonul de porumb, amestecând bine, pentru a nu avea cocoloașe. Se toarnă laptele fierbinte, puțin câte puțin.

Crema obținută se pune într-o cratiță pe aragaz, la foc mediu. Important e să se amestece foarte bine cu telul, până când crema se îngroașă. Crema va fi gata în momentul în care telul lasă o urmă în aceasta. La final se adaugă zahărul vanilat și se acoperă cu o folie alimentară.

Pentru cremă de mascarpone ai nevoie de 100 gr mascarpone, 250 gr smântână proaspătă lichidă cu 35% grăsime, 30 gr zahăr pudră și ½ linguriță zahăr vanilat.  Smântâna proaspătă și crema de mascarpone se amestecă bine și se lasă la răcit cel puțin o oră. Apoi se bat în robotul de bucătărie, pe viteza cea mai mare. Când amestecul se îngroașă, se adaugă zahărul și vanilia. Se bate totul până când frișca este pufoasă și lejeră.

Cum prepari crema ganache de ciocolată

Pentru crema de ganache de ciocolată ai nevoie de 400 gr ciocolată de calitate, 450 ml smântână pentru frișcă, 1 praf de sare, aromă la alegere și 50 gr unt. Pentru reușita deplină a unei creme de ciocolată cu textură fină și cremoasă este foarte importantă alegerea tipului de ciocolată. Dacă optezi pentru alegerea unui tip de ciocolată amăruie, masa de cacao va trebui să fie între 55 – 75%. Însă pentru prepararea cremei va trebui să adaugi și zahăr, după gust.

Ia o crăticioară cu baza stratificată și adaugă smântâna pentru frișcă în ea. Așază crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la intensitatea mică spre medie. Baza stratificată a cratiței este importantă pentru o fierbere mai lentă a cremelor. Cremele nu se vor lipi și nu se vor arde.

Folosind un tel amestecă energic ingredientele până când obții o compoziție omogenă și ușor cursivă. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească, apoi introdu cratița în frigider, se lasă pentru 30 de minute sau chiar o oră.

După ce este răcită, scoate cratița și introdu mixerul în compoziția de ciocolată. O amesteci folosind treapta superioară a mixerului până când capătă volum și cremozitate.

Nu amesteca în exces pentru că va deveni foarte fermă și va fi greu de întins între blaturile prăjiturilor. Crema ganache de ciocolată se poate folosi la torturi, prăjituri, fursecuri sau biscuiți, dar și la deserturi la pahar. Așadar, dacă vrei ca desertul tău să iasă cu adevărat delicios, trebuie să încerci cea mai simplă cremă pentru tort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 decembrie 2024
16 decembrie 2024