Prima pagină » Cancan » Care este cel mai mare regret al lui Leonard Doroftei. Ce gest emoţionant face mereu când vine în România

Care este cel mai mare regret al lui Leonard Doroftei. Ce gest emoţionant face mereu când vine în România

26 iul. 2024, 11:24,
BZI.ro, în Cancan

Cel mai mare regret al lui Leonard Doroftei este pierderea mamei sale, din anul 2016. De fiecare dată cand vine în țară, fostul campion mondial la box, recurge la un gest emoționant.

În fiecare zi în care ajunge la Ploiești, Doroftei urmează un ritual special. Vizitează cimitirul unde este înmormântată mama sa și aduce cu el două cafele, un obicei care îl ajută să își gestioneze durerea și să mențină legătura cu cea care i-a fost alături în cele mai dificile momente ale vieții.

Ce gest emoţionant face fostul campion mondial la box când vine în România

Leonard Doroftei, cunoscut și sub numele de „Moșul”, a vorbit cu emoție și lacrimi în ochi despre acest obicei într-un podcast. El a dezvăluit: „Cum am venit acasă, primul lucru pe care l-am făcut am fost la mormânt la mama, mi-am băut cafeaua. M-am întors, am venit ca să-i fac mormântul. Îmi beau cafeaua cu mama dimineața, la mormânt, când sunt în Ploiești, când vin acasă.”

Pentru Doroftei, acest ritual zilnic reprezintă nu doar o formă de omagiu, ci și o modalitate de a se reconecta cu amintirile plăcute despre mama sa. El descrie cum această experiență îi oferă ocazia să reflecteze asupra valorii relațiilor de familie.

„Merg la cimitir dimineața, iau două cafele și stăm acolo și vorbim. Mi-am dat seama că trebuie să stăm mai mult să ne bem cafeaua cu părinții, nu în fugă. De aia v-am zis: nu mai țipați la părinți, nu mai vorbiți urât, că nu știi cât îi mai ai! Pe urmă, degeaba te mai duci la mormânt și plângi. Degeaba mai plângi după ei. Nu e o rușine să plângi, e un mod de a te relaxa.”

Care este cel mai mare regret al lui Leonard Doroftei

Doroftei își aduce aminte cu regret de momentele în care a avut un comportament neadecvat față de mama sa și îndeamnă pe toți să fie mai atenți și iubitori cu părinții lor în timp ce aceștia sunt încă în viață.

„Am fost și eu prost și am mai țipat la ea: lasă-ma în pace, ce vrei?! Și ea zicea: nu mai țipa la mine! Ți se rupe inima. Nu-ți mai vărsa furia acasă pe părinți, pe soție și pe copii. Ei sunt singurii care te iubesc”, a spus Doroftei.

După o perioadă complicată în România, Leonard Doroftei a hotărât să se stabilească în Canada. El a precizat că mutarea nu a fost o încercare de a scăpa de probleme, ci mai degrabă o căutare a liniștii de care avea nevoie.

„N-am emigrat. Am plecat cu contract de muncă prima dată, să fac box. După ce mi-am încheiat cariera, m-am întors acasă. N-am fugit din România, am plecat pentru că aveam nevoie de o schimbare. Am avut nevoie de ceva, mă afundam, simțeam pe zi ce trece că totul era împotriva mea.”

În România, Doroftei s-a confruntat cu multe dificultăți, inclusiv insomnii și o stare generală de neliniște.

„15 ani, cât am stat în România, nu am dormit o noapte. A fost foarte greu, nu știu cum m-a suportat soția în toată perioada asta. Mi-a plăcut să stau între oameni. (N.r. Ți-ai neglijat familia) Da, pierdeam prea mult timp în cârciumărie. Au fost reproșuri, dar nu cu țipete, au fost reproșuri frumoase, noi ne sfătuim, asta e frumos la noi. Nici ea nu țipă, nici eu.”

Cel mai mare regret al lui Leonard Doroftei este legat de mama sa, iar acum, fostul campion mondial la box, merge la mormântul acesteia ori de câte ori vine în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *