Prima pagină » Stiri si curiozitati » Care este cel mai mare aeroport din Europa. Câte zboruri operează într-o lună

Care este cel mai mare aeroport din Europa. Câte zboruri operează într-o lună

31 mai 2024, 16:07,
în Stiri si curiozitati

Măcar o dată s-a întâmplat să îți pui întrebarea care este cel mai mare aeroport din Europa. Ei bine, astăzi a venit timpul să afli răspunsul la această întrebare dar și câte zboruri are într-o lună.

Care este cel mai mare aeroport din Europa

Aeroportul ”Charles de Gaulle” din Franța este considerat acum cel mai mare din Europa. Situat la o distanță de doar 23km de centrul capitalei Franței, aeroportul Charles de Gaulle este cel mai mare aeroport din Europa ca suprafață, măsurând nu mai puțin de 32,4km pătrați.

Acesta dispune de 3 terminale foarte moderne, conectate între ele prin autobuze. 200.000 de pasageri traversează aeroportul în fiecare zi. Cea mai la îndemână posibilitate pentru a ajunge de la terminal exact în centrul Parisului este trenul RER, iar o călătorie pe această rută durează aproximativ 45 de minute și costă în jur de 10 euro.

Câte zboruri are într-o lună

Aeroportul Internațional ”Charles de Gaulle” din Franța este unul dintre cele mai grandioase din Europa. Acesta a înregistrat în aprilie 2024 un număr impresionant de zboruri. Nu mai puțin de 37,503 persoane au zburat către această destinație.

În fiecare an, aeroportul înregistrează numere colosale de pasageri care aterizează sau decolează de aici. În ianuarie anul acesta, de pildă, au aterizat și decolat nu mai puțin de patru milioane de pasageri.

De pe acest aeroport se poate decola și ateriza pe mai mult de 600 de rute globale, cele mai utilizate fiind cele interne și către Statele Unite. Alte rute frecvent întâlnite sunt: UK, Italia, Spania și Germania.

O cursă din București până la acest aeroport durează aproximativ trei ore și jumătate iar prețul unui bilet doar dus la cea mai frecventată companie de la noi din țară pornește de la 260 de euro. Un bilet dus-întors la cel mai mare aeroport din Europa poate ajunge chiar și la 800 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`