Un tratament făcut acasă pentru gripa de tip A este recomandat doar atunci când persoanele manifestă o formă moderată și, prin urmare, nu are nevoie de îngrijire medicală sau medicamente antivirale. Însă, dacă aveți probleme cu respirația, bătăi rapide ale inimii, vă simțiți slăbit sau aveți alte simptome severe, adresați-vă medicului.
Gripa este una dintre cele mai frecvente infecții virale care afectează anual milioane de oameni, mai ales în sezonul rece. Deși poate părea o simplă răceală, gripa poate duce la complicații grave, în special în cazul persoanelor vulnerabile precum sunt copii, vârstnicii și bolnavii cronici.
Care este cel mai eficient tratament pentru gripa de tip A pe care îl poți face acasă
Supa de pui nu poate fi un tratament, dar este o alegere excelentă atunci când ești bolnav. Cercetările sugerează că savurarea unei farfurii de supă de pui cu legume, poate încetini mișcarea neutrofilelor din corp.
Acestea sunt un tip comun de celule albe din sânge. Ele vă ajută să vă protejați corpul de infecție. Când se mișcă lent, acestea rămân concentrate îndeseobi în zonele corpului care necesită cel mai mult vindecare.
Supa de pui este eficientă pentru reducerea infecțiilor respiratorii superioare, în special. Supa cu conțiut scăzut de sare, are, de asemenea, o valoare nutrițională și vă să vă mențineți hidratat.
De asemenea, beneficiile pentru sănătate ale rădăcinii de ghimbir au fost promovate de secole, dar acum există dovezi științifice despre proprietățile sale curative. Câteva felii de rădăcină de ghimbir proaspătă în apă clocotită pot ajuta la calmarea tusei sau durerii în gât.
Mierea posedă o varietate de proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, iar adăugată în ceaiul cu lămâie poate ușura durerea în gât. Astfel că, oferind copiilor 10 grame de miere înainte de culcare, se reduce gravitatea simptomelor de tuse.
Vitamina C joacă un rol important în organismul dvs., având multe beneficii pentru sănătate. Adăugarea sucului de lămâie proaspăt la ceaiul fierbinte cu miere poate reduce flegma atunci când sunteti bolnav.
Consumul de limonadă caldă sau rece poate ajuta, de asemenea. Deși s-ar putea ca aceste băuturi să nu vă scape complet de răceală, vă pot ajuta să obțineți vitamina C de care sistemul imunitar are nevoie.
Cum se transmite această afecțiune
Virusul gripal pătrunde prin nas, gură sau ochi, putând ajunge în plămâni, unde se înmulțește. Se transmite ușor prin aerosoli (tuse sau strănut), dar și prin contactul direct cu suprafețele contaminate.
S-a dovedit că poate trăi 1-2 zile pe suprafețe, 5 minute pe piele și 15 minute pe hârtie. Copiii sunt mai predispuși să se infecteze și să transmită mai departe acest virus. Statistic o persoană bolnavă va infecta între 1-3 persoane sănătoase.
Persoana infectată este contagioasă cu 1-2 zile înainte de apariția primelor simptome și 5-7 zile după debutul bolii. De obicei, riscul de a-i infecta pe ceilalți dispare în jurul zilei a șaptea de boală.
Simptomele gripei apar brusc și violent, de obicei la 2 zile după infectare și pot fi următoarele: febră mare, de 39-40°C; frisoane; cefalee (durere de cap); mialgie (durere musculare); disfagie (durere în gât); nas înfundat sau care curge; tuse seacă care se poate transforma în expectorantă; oboseală accentuată; lipsa poftei de mâncare.
În cazul nou-născuților și sugarilor pot apărea simptome nespecifice precum vărsaturi și diaree, durere abdominală, ceea ce poate indica mai degrabă o infecție bacteriană. Este important să nu administrați niciun tratament pe gripa de tip A fără a consulta mai întâi un medic.