Prima pagină » Sanatate » Care este cea mai bună sursă de silimarină? Iată ce proprietăți are

Care este cea mai bună sursă de silimarină? Iată ce proprietăți are

21 apr. 2023, 09:12,
BZI.ro, în Sanatate

Cea mai bună sursă de silimarină este reprezentată de semințele de armurariu, o plantă erbacee care aparţine familiei Asteraceae. Din ea este extras un complex de flavonoide, extrem de important în menținerea sănătății ficatului.

Armurariul, cu denumirea științifică de Sylibum marianum, este o plantă cunoscută în popor sub numele de ciulinul laptelui sau ciulinul Mariei. Ea poate crește până la zece metri înălţime şi are flori roşii şi violete. Se dezvoltă numai într-un mediu însorit și călduros, fructele recoltându-se numai la maturitate. Se pare că atunci prezintă derivaţi flavonoidici (silibina, silidianina, silicristina), utili în menținerea sănătății ficatului, dar și a întregului organism.

Iată ce proprietăți prezintă silimarina și ce beneficii aduce organismului.

planta de armurariu din care se obține silimarina

Armurariu, cu denumirea științifică de Sylibum marianum, este o plantă cunoscută în popor sub numele de ciulinul laptelui sau ciulinul Mariei.

Care este cea mai bună sursă de silimarină?

Silimarina este unul dintre cele mai bune remedii naturiste din întreaga lume. Eficiența acesteia se datorează principiilor bioflavonoidice, proprietăţilor antioxidante, proprietăţilor detoxifiante şi acţiunii hepatoprotectoare. Fiindcă se află în topul celor mai solicitate organe, ficatului îi este necesar un suport în menținerea stării optime de sănătate și, tocmai de aceea, silimarina îl poate ajuta.

Silimarina se găsește în preparate farmaceutice, fie sub formă de capsule, fie sub formă de lichid – tinctură. Grație evoluției medicinei, aceste preparate conțin doar ceea ce este mai bun din planta de armurariu, nefiind incluse și substanțele nefolositoare.

Potrivit specialiștilor, semințele de armurariu au în compoziție un complex bioflavonoid, care constituie ingredientul activ al silimarinei. Acesta este alcătuit din silybin (de asemenea, cunoscut sub numele de silibinin), silydianin (silidianin) și silychristin (cunoscut si ca silicistin).

Complexul bioflavonoid reprezintă, în realitate, extractul purificat al fructelor (seminţelor) plantei de armurariu. El este unicul responsabil pentru principalele beneficii medicale.

planta de armurariu din care se obține silimarina

Silimarina se găsește în preparate farmaceutice, fie sub formă de capsule, fie sub formă de lichid – tinctura

Care sunt proprietățile silimarinei?

Silimarina poate ajuta în procesul de detoxifiere a organismului, regenerează celula hepatica și este un antioxidant puternic.

Silimarina este un antioxidant puternic

Silimarina încetinește procesul de îmbătrânire a organismului. Potrivit mai multor studii, a ieșit la iveală că efectul acestui supliment de combatere a radicalilor liberi este de 10 ori mai mare decât în cazul vitaminei E.

Silimarina este detoxifiantă

Silimarina ajută ficatul în procesul de detoxifiere. Ea contribuie la îndepărtarea substanțelor nocive din sânge și ajută la menținerea energiei optime pe parcursul zilei, fiindcă eliberează glucoza din sânge.

Silimarina regenerează celula hepatică

Silimarina stimulează producerea de celule hepatice noi, înlocuindu-le astfel pe cele deteriorate. Cu alte cuvinte, substanța îmbunătăţeşte sinteza proteică la nivelul ficatului. Silimarina susține buna funcționare a ficatului, organ care se ocupă de: procesarea alimentelor, de extragerea micronutrienților și de transformarea lor în energie, de echilibrarea nivelului grăsimilor, de eliminarea toxinelor și de producerea bilei, element necesar unei digestii optime.

În fine, silimarina este recomandată în numeroase afecțiuni. Printre acestea se numără: ciroza hepatică, hepatita virală acută, hepatita virală cronică, insuficiența hepatică, ciroza hepatică compensată, calculii biliari și tulburări de digestie.

Remediul naturist este indicat și persoanelor care consumă substanțe toxice, așa cum este alcoolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *