Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Care este cea mai bună poziție pentru dormit?
Care este cea mai bună poziție pentru dormit?

Care este cea mai bună poziție pentru dormit?

11 mart. 2021, 12:49,
în Sanatate

Somnul odihnitor garantează o bună sănătate mentală și fizică. Știți ce poziție și ce așternut este cu adevărat potrivit și conceput pentru dvs.?

Institutul Național de Sănătate și Cercetări Medicale din Franta explică faptul că, dincolo de deteriorarea calității vieții, insomnia ar înrăutăți și simptomele bolilor somatice sau psihiatrice, cum ar fi depresia, hipertensiunea sau chiar durerea cronică.

Cum sa dormi pe spate

Pe spate, brațele in lateral, închide ochii. Respiră mult timp prin nas, apoi expiră încet pe gură, pentru a-ți oxigena creierul. Potrivit lui Thierry Legagnoux, chiropractor, pentru a vă asigura că adoptați o poziție corectă, spatele trebuie să urmeze o curbură optimă. Așezați o pernă sau un prosop pliat la arcadă. Dacă această metodă pare nepotrivită sau incomodă, puteți pune și o pernă sub genunchi.

Cum sa dormiti corect pe o parte

Capul tău trebuie să fie suficient de susținut. Spațiul dintre umeri și gât este umplut de perna. Aveți grijă, totuși, să nu alegeți o pernă prea groasă. Nu ar trebui să existe nicio presiune ascendentă asupra capului.

Cum sa dormiti corect pe burta

Dacă trebuie să vă întindeți pe burtă pentru a dormi, aveți grijă să nu puneți presiune pe vertebre. Pentru a diminua acest efect, puteți așeza o pernă sub burta. Unul dintre picioare îndoite la 90° cu corpul ușor întors este, de asemenea, o alternativă bună pentru a atenua durerea.

Can trebuie sa schimb salteaua

Institutul Național pentru Somn și Vigilență din Franta recomandă schimbarea saltelei la fiecare zece ani. Uzura lor crește riscul de dureri de spate, iritabilitate, dificultăți de concentrare, precum și alte probleme de sănătate.

Cum sa alegi asternutul si perna

Potrivit unui studiu din 2017 al Fundației Naționale a Somnului din SUA, 71% dintre respondenți au dormit mai bine in cearșafuri curate. În timpul nopții, lenjeria de pat îți absoarbe fluidele corporale, transpirația și captează celulele moarte ale pielii. Acestea atrag acarieni care vă deranjează somnul.

Schimbarea cearșafurilor o dată pe săptămână poate ajuta la restabilirea somnului odihnitor. De asemenea, vă puteți ventila patul în timpul zilei pentru a elibera umezeală.

Alegerea pernei este de asemenea esențială. Acest nor mic susține vertebrele cervicale și contribuie la o bună distribuție a greutății capului.

Cum sa alegi salteaua

Saltea cu arc sau spumă, suport flexibil sau ferm. Salteaua trebuie să-ți susțină decent spatele. Fii atent: coloana vertebrală trebuie să formeze o linie destul de dreaptă, paralelă cu patul tău.

În fiecare noapte ne întoarcem de zeci de ori. În pat, corpul tău ar trebui să poată schimba cu ușurință poziția atunci când are nevoie. Somnul static vă poate afecta mușchii și coloana vertebrală.

Lățimea saltelei nu trebuie neglijată pentru un somn de calitate. Trebuie să se adapteze la dimensiunea corpului. Pentru doi adulți, o saltea cu lățimea de 160 cm este norma.

În funcție de fiecare morfologie, suportul saltelei variază. Cele mai mici și mai subțiri vor prefera saltele mai moi, în timp ce persoanele cu o construcție mai grea vor găsi confort cu un sprijin ferm. Cu toate acestea, dacă dimensiunile diferă într-un cuplu, puteți opta pentru două saltele cu suport diferit, dar de aceeași grosime.

Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
redactia.ro
Doliu în lumea televiziunii. Una dintre cele mai frumoase femei s-a stins subit la doar 27 de ani. Avea tot viitorul în față și o poveste emoționantă
Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
a1.ro
Mesaje, urări și felicitări de Florii 2025. Cele mai frumoase urări pentru cei care își serbează ziua numelui
Playtech.ro
Staţiunea de aur a lui Nicolae Ceauşescu renaşte. Un lanţ hotelier internaţional vrea să investească aici
observatornews.ro
Cadavrul unui fost viceprimar din Bihor, abandonat timp de cinci ore pe marginea drumului. Bărbatul fusese victima unui accident
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
După viscol și ninsori, temperaturi de vară. Cum va fi de Paște
realitatea.net
Ce trebuie să faci cu bulbii lalelelor după ce se scutură florile? Trucuri pentru reluarea înfloririi
SportpeSurse
A murit înainte să iasă la pensie. Nenorocirea s-a abătut asupra familiei Becali și puțină lume a știut
Playtech.ro
Cum a apărut produsul epuizat instant de pe rafturile Lidl. Magazinele au impus limite, clienții își făceau stocuri
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Vestea tristă a zilei! După o suferință foarte grea, copila cea jucăușă, ai cărei ochi verzi râdeau mereu fericiți, ne-a părăsit!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Preşedintele Bolojan şi premierul Ciolacu, anunţ în tandem despre banii românilor: Este prioritate absolută!
redactia.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți dansatori din țară
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`