Prima pagină » Sanatate » Care este cea mai bună cremă pentru pete pigmentare? Iată ce ingrediente trebuie să conțină

Care este cea mai bună cremă pentru pete pigmentare? Iată ce ingrediente trebuie să conțină

25 aug. 2022, 16:39,
în Sanatate

Dacă nu știi care este cea mai bună cremă pentru pete pigmentare, ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, vei descoperi ce ingrediente trebuie să conțină crema care promite să te scape de petele inestetice.

Petele pigmentare reprezintă acele pete maronii de pe piele, care apar, în special, la nivelul feței. Acestea mai sunt întâlnite și pe decolteu, spate, brațe și umeri, din cauza creșterii nivelului de melanină (substanța naturală care conferă culoare pielii și părului).

Petele pigmentare seamănă cu pistruii și pot apărea la orice vârstă, atât la femei, cât și la bărbați. Spre deosebire de pistrui, acestea au dimensiuni mai mari și forme diferite. Cea mai frecventă cauză a apariției acestor pete este expunerea excesivă la soare, fără protecție solară (în această situație, hiperpigmentarea poartă denumirea de melasmă).

o femeie cu pete pigmentare pe ten

Petele pigmentare reprezintă acele pete maronii de pe piele, care apar, în special, la nivelul feței.

Ce ingrediente trebuie să conțină cea mai bună cremă pentru pete pigmentare? Află ce include tratamentul hiperpigmentării

Primul pas în tratarea petelor pigmentare este curățarea tenului în profunzime. Aceasta vizează eliminarea celulelor moarte și îndepărtarea impurităților de la nivelul pielii, pentru stimularea regenerării celulare. Curățarea tenului se poate face atât prin mijloace fizice (cum sunt dispozitivele de curățare a feței sau scrub-urile pentru ten), cât și prin mijloace chimice (medicul dermatolog este singurul în măsură să îți recomande cea mai bună variantă pentru tine).

Un alt pas esențial în eliminarea petelor pigmentare îl reprezintă utilizarea cremelor topice de albire a pielii. Astfel de creme, care realizează un peeling chimic profund, sunt alcătuite din următoarele substanțe active, cum sunt: acidul azelaic, corticosteroizii, hidrochinona, acidul kojic, retinoizii și vitamina C. Evită să combini aceste ingrediente și folosește-le în conformitate cu recomandările unui specialist.

Utile sunt și procedurile medicale de îndepărtare a petelor pigmentare. Printre acestea, se regăsesc: terapia cu laser, terapia cu lumină intens pulsată, peelingul chimic sau microdermabraziunea. După efectuarea acestor proceduri, este indicată evitarea expunerii la soare și folosirea cremelor cu factor de protecție solară.

o femeie care se dă cu cremă

Un alt pas esențial în eliminarea petelor pigmentare îl reprezintă utilizarea cremelor topice de albire a pielii.

Remedii naturiste pentru pete pigmentare

Petele pigmentare pot fi estompate și cu ajutorul remediilor naturiste. Foarte bune în acest sens sunt oțetul de mere și extractul de ceai verde.

Fiindcă oțetul de mere are în compoziție acid acetic, acesta poate reduce intensitatea pigmentării. Tot ce trebuie să faci este să amesteci oțet de mere și apă în părți egale. Pentru a aplica acest amestec pe piele este necesar să utilizezi o dischetă demachiantă. După ce ai aplicat soluția, las-o să acționeze 2-3 minute. Clătește, apoi, cu apă călduță și repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Nici extractul de ceai verde nu ar trebui dat uitării când vine vorba de îndepărtarea petelor pigmentare. Este suficient să infuzezi un plic de ceai verde în apă clocotită pentru 3-5 minute. Scoate plicul și lasă-l să se răcorească, apoi aplică-l pe zonele în care ai pete pigmentare. Folosește acest remediu de două ori pe zi, până când petele pigmentare își pierd din intensitate și arată exact cum ți-ai dorit.

o femeie cu pete pigmentare pe ten

Petele pigmentare pot fi estompate și cu ajutorul remediilor naturiste. Foarte bune în acest sens sunt oțetul de mere și extractul de ceai verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024