Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Carne rosie: cata avem voie sa consumam pentru a ramane sanatosi
Carne rosie: cata avem voie sa consumam pentru a ramane sanatosi

Carne rosie: cata avem voie sa consumam pentru a ramane sanatosi

17 iul. 2020, 12:56,
în Sanatate

Care este cantitatea de carne rosie recomandata? Clasificata drept probabil carcinogena, carnea rosie este totusi interesanta din punct de vedere nutritional. Bogata în fier si vitamine B, carnea rosie este considerata totusi de multi specialisti ca fiind nesanatoasa, datorita clasificarii sale pe lista alimentelor probabil cancerigene.

Consumul de prea multa carne rosie creste semnificativ riscul de cancer colorectal. Dar, ca parte a unei diete echilibrate, câta carne rosie avem voie sa consumam pentru a ramane sanatosi?

Care este cantitatea de carne rosie recomandata?

Pentru a ne pastra sanatatea si pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer colorectal, consumul saptamânal de carne rosie nu trebuie sa depaseasca 500 de grame, ceea ce este echivalentul a 3 – 4 fripturi (considerând ca o friptura cântareste între 100 si 150 grame).

Daca se face abuz, carnea ramâne un aliment interesant pentru contributiile sale nutritive (proteine, fier, zinc, vitamina B12), prin urmare, este posibila eliminarea completa din dieta, dar cu conditia ca aceasta sa fie înlocuita cu altele alimente, pentru a evita deficientele.

Aceste 500 de grame, care nu trebuie depasite pe saptamâna, includ: porc, vitel, vita, oaie, miel, maruntaie. De asemenea, se recomanda sa nu consumam mai mult de 150 de grame de carne procesata pe saptamâna, deoarece acest tip de mâncare, care este deosebit de grasa, contine multa sare, un ingredient care trebuie, de asemenea, limitat.

Dieta echilibrata: ce sa alternam cu carnea rosie?

Acest consum de carne rosie trebuie combinat cu o dieta echilibrata si variata. Daca trebuie sa alegeti între carnea rosie sau cea alba, este întotdeauna mai bine sa optati pentru pasari de curte. Pentru evita deficientele, alterneaza carnea rosie cu: peste, oua, legume uscate (fasole, fasole larga, naut, mazare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *