Prima pagină » Sanatate » Care este băutura minune care scade glicemia și cum se prepară? Sucul natural la mare căutare printre diabetici!

Care este băutura minune care scade glicemia și cum se prepară? Sucul natural la mare căutare printre diabetici!

10 feb. 2022, 11:14,
în Sanatate

În ultima vreme, este la mare căutare pe internet băutura minune care scade glicemia. În mod normal, glicemia este ținută sub control prin ajutorul medicamentelor, însă sunt unele alimente care ajută acest lucru. 

suc natural din morcovi si mere

glicemia este ținută sub control prin ajutorul medicamentelor, însă sunt unele alimente care ajută acest lucru

Care sunt valorile normale ale glicemiei?

Glicemia se referă la un test care măsoară nivelul glucozei din sânge. Glucoza este un tip de zahăr. Aceasta este absorbită de intestinul subțire, iar mai apoi transportată către celule. 

Insulina este hormonul care se ocupă de echilibrarea nivelului glucozei din sânge. Atunci când glucoza este la un nivel mult prea ridicat (hiperglicemie) poate indica o afecțiune precum diabetul. Chiar și hipoglicemia (nivelul scăzut al glicemiei) poate produce probleme. 

Înainte de analiza pentru glicemie, nu trebuie să mâncăm cu cel puțin 8 ore înainte pentru ca valorile să iasă cât mai corecte. 

În mod normal, glicemia trebuie să fie cuprinsă între 60-99 mg/dl. Dacă glicemia este mai mare decât această valoare, poate indica un semnal de alarmă pentru alte afecțiuni. Aici pot fi de vină bolile renale, pancreatita, cancerul pancreatic, hiperitiroidismul. Pe lângă toate acestea, chiar și stresul acut poate cauza glicemia crescută. 

Totuși, abia când valorile întrec 126 mg/dl se poate considera că pacientul suferă de diabet zaharat. 

Diabetul poate afecta și rinichii, însă există remedii naturiste și pentru acest lucru.

test de glicemie

Glicemia se referă la un test care măsoară nivelul glucozei din sânge

Cum se prepară băutura minune care scade glicemia

Pe internet circulă foarte multe remedii naturale pentru această afecțiune, însă adevărul este că doar medicamentele recomandate de medic au, cu certitudine, efectul dorit. 

Totuși, există tot felul de alimente care pot constitui un bun supliment și care ne poate ajuta organismul în timp să funcționeze cât mai bine. 

Băutura minune este făcută din țelină, morcovi, măr verde și spanac. Ca prim pas, toate alimentele trebuie spălate foarte bine. Mărul și cei doi morcovi trebuie curățați, iar mai apoi tăiați felii. Acestea trebuie puse la blender până se obține un amestec omogen. Imediat după, putem adăuga și restul ingredientelor. 

Este recomandat ca persoanele care suferă de diabet să bea câte o cană din acest amestec în fiecare dimineată, pe stomacul gol. 

Se mai spune și de dovleac că ajută la reglarea glicemiei.

suc natural din morcovi si telina

Băutura minune este făcută din țelină, morcovi, măr verde și spanac

Ce băuturi trebuie evitate atunci când ai diabet

Nu este interzis în mod oficial să bei alcool dacă ai diabet, însă este necesar să știi cum să procedezi. Este important să știm că atunci când consumăm alcool, glicemia scade aproape brusc, iar acest fenomen poate dura chiar și 24 de ore. 

Înainte de a consuma alcool este indicat ca oamenii cu diabet să-și măsoare glicemia. 

De exemplu, berea conține foarte mulți carbohidrați. Trebuie alese băuturile cu mai puțin alcool (1-2% alcool). Este periculos să consumați mai mult de două pahare de bere pe zi. 

Sangria este o băutură originară din Spania și are extrem de mult zahăr în compoziție. De aceea, nu este deloc indicat consumul acesteia. Cocktail-ul Bloody Mary intră în aceeași categorie. 

Pe de altă parte, vinul este o băutură alcoolică care este chiar indicată pentru persoanele care suferă de diabet. Acesta ajută procesul insulinei și poate întârzia efectul diabetului de tip 2. Totuși, la orice băutură permisă este necesar un consum moderat.

Așadar, băutura minune care scade glicemia este la îndemâna tuturor celor interesați de un remediu natural. Aceasta este doar un supliment alimentar și nu poate înlocui medicamentele recomandate de specialiști. 

cocktail bloody mary

Sangria și Bloody Mary trebuie evitate de persoanele care suferă de diabet


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *