Prima pagină » Radio » Actualitate » Care este adevărul despre terapia cu zer și la ce este bun acest preparat de stână
Care este adevărul despre terapia cu zer și la ce este bun acest preparat de stână

Care este adevărul despre terapia cu zer și la ce este bun acest preparat de stână

04 aug. 2021, 15:31,
în Radio

Zerul este o zeamă acră, gălbuie, care rămâne din prepararea diferitelor tipuri de brânzeturi și tot mai multă lume apelează la terapia cu zer. În această stare, nefiert, zerul este un leac din bătrâni extrem de valoros. E folosit la hanirea animalelor, dar la oameni are efecte tămăduitoare deosebite.

Zerul este un produs secundar derivat din procesul de fabricare a brânzei. Este bogat în acid lactic şi enzime, proteine de înaltă calitate, vitaminele B6, B2, B12, K, C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu şi fosfor, aminoacizi, şi are un număr redus de calorii. Zerul se foloseşte de mult timp pentru stimularea poftei de mâncare şi a digestiei, iar ştiinţa modernă a descoperit că previne inclusiv hipertensiunea arterială, accidentul vascular cerebral şi atacul de cord, reglează nivelul colesterolului, creste masă musculară, previne osteoporoza, întăreşte sistemul imunitar, reduce stresul şi are efect energizant.

Conține foarte multe substanţe benefice

Italienii au un proverb care s-a păstrat încă din secolul XVI: „Dacă toată lumea ar fi hrănită cu zer, doctorii ar da faliment”. Dar cine mai bea astăzi zer? Acest preparat de stână şi-a pierdut întrebuinţarea, dar nu şi valoarea curativă. Zerul are multe beneficii și conţine substanţe hrănitoare, aceleaşi pe care le are şi laptele, însă mai puţine grăsimi. Este bogat în vitaminele din complexul B, calciu, potasiu şi iod. Proteinele din zer conţin cea mai mare concentraţie de lanţuri de aminoacizi. Producţia de anticorpi se realizează numai sub acţiunea aminoacizilor, unul dintre cei mai importanţi fiind cisteina. Proteinele din zer precum beta-lactoglobulina, albumina, lactoferina sunt foarte bogate în glutamil-cisteina, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi celulari, un mecanism defensiv important împotriva radicalilor liberi. Aminoacizii din zer constituie o adevărată sursa de energie pentru cei implicaţi în exerciţii fizice prelungite, solicitante şi permit atleţilor un antrenament mai intens pe o perioadă mai îndelungată de timp. Proteină din zer obliga ficatul să sintetizeze alţi acizi biliari, consumând astfel rezervelor de colesterol hepatic. Zerul stimulează imunitatea prin conţinutul de lactoferina. Protejează împotriva demineralizării ţesuturilor dentare.

Terapia cu zer, bună pentru toţi

Toate substanţele din zer sunt foarte repede asimilate şi acţionează rapid. Zerul terapeutic trebuie să fie proaspăt. Se obţine prin strecuratul laptelui după ce s-a prins, alegându-se de coagulul care serveşte la fabricatul brânzei. Se poate găsi şi sub forma de praf în majoritatea magazinelor naturiste. Cura de zer are o vechime de milenii şi e folosită mai ales în scop diuretic. în realitate, însă, beneficiile zerului sunt infinite. Este un bun adjuvant în tratamentul cancerului, virusului HIV, hepatiei B, bolilor cardiovasculare şi osteoporozei. Zerul de lapte este eficace în tuberculoza pulmonară, în bolile de stomac şi intestine, în cazuri de obezitate, constipaţie, chiar şi pentru sugari. întăreşte unghiile şi părul, netezeşte pielea şi o catifelează. Elimină problemele de tranzit interstinal. în plus, zerul este tolerat de majoritatea persoanelor care au alergie la lactate. Concentratul de proteine din zer conţine 90% sau chiar mai multe proteine, puţine grăsimi sau chiar de deloc lactoză. Într-un cuvânt, terapia cu zer este bună pentru oricine, inclusiv pentru oamenii sănătoşi.

Stopează dezvoltarea tumorilor

Zerul conţine acid orotic (vitamina B13), care s-a dovedit valoros în tratarea sclerozei multiple. Acest acid fixează magneziul la nivel celular şi creşte valoarea energetică a celulelor muşchiului inimii, mărind astfel rezistenta la efort şi stres. Două-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sânge, scad procentul de colesterol din ficat şi protejează sistemul cardio-vascular. Jumătate de litru de zer consumat zilnic creşte capacitatea de apărare a organismului şi distruge bacteriile. Consumul zilnic de urda, 100 de grame minimum, creşte în timp capacitatea naturală de apărare a organismului, care devine mult mai rezistent la infecţiile virale şi bacteriene. Urda este un preparat obţinut din separarea zerului de brânză şi i se mai spune extract de proteina de zer. Procedeul e cunoscut de mii de ani doar în România şi Corsica. Un tratament de o lună, în care se bea câte o jumătate de litru de zer pe zi, rezolva anemia.

Terapia cu zer controlează greutatea

Una dintre calităţile de bază ale zerului este faptul că este sărac în calorii. El ajuta la eliminarea reziduurilor din organism, potoleşte foamea şi, de aceea, este un component din ce în ce mai des întâlnit în tot felul de diete şi cure de slăbire. Zerul topeşte grăsimile. Un pahar de zer conţine doar 48 kilocalorii şi îl puteţi bea în locul unui pahar cu apa, deoarece îndepărtează şi setea. Proteinele din zer stimulează corpul în producerea colecistokininei, un hormon care apare după masa şi care dă senzaţia de saţietate şi poate ajuta la pierderea în greutate. Studii recente au făcut legătura între consumul de produse lactate şi controlul greutăţii, iar, dintre toate celelalte proteine, proteinele din zer ajuta cel mai mult la creşterea muşchilor scheletici. Ajuta la recăpătarea forţei în cazul femeilor diagnosticate cu HIV. Terapia cu zer are efect depurativ, ajutând astfel în unele afecţiuni precum gută. Se fac cure de 2-3 luni, în care se beau 3 căni de zer pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Bun pentru memorie, ficat, plămâni şi stomac

Ca agent microbian, zerul ajuta la reducerea rezistentei celulelor canceroase, în timp ce creşte imunitatea. Zerul este bogat în aminoacidul L-triptofan, care poate ajuta la îmbunătăţirea frunctiilor cognitive în cazul persoanelor stresate şi care a fost asociat cu scăderea stărilor de insomnie. Proteinele din zer îmbunătăţesc absorbţia calciului şi ajuta la prevenirea osteoporozei. Tot zerul activează un protector al celulelor numit glutation, care neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Studiile arată ca zerul contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Zerul îmbunătăţeşte funcţionarea rinichilor şi a ficatului, stimulează tranzitul intestinal, contribuie la refacerea florei gastrointestinale, normalizează funcţionarea sistemului nervos, ajuta în cazurile de reumatism, hipertensiune, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, previne apariţia aterosclerozei. La răceală, un pahar de zer în care aţi adăugat şi fructe proaspete va face minuni. De asemenea, zerul creşte densitatea minerală osoasă. Este colagog (stimulează lactaţia la femeile care alăptează), diuretic, stimulează activităţile intestinelor (de două ori pe zi, se recomanda consumul unei ceşti de zer îndulcit cu puţină miere). Este bine ca sugarilor, înainte de alăptare, să li se dea 2-3 linguriţe de zer. Poate fi folosit tranzitoriu, după dieta hidrică la copiii cu tulburări acute de nutriţie.

Cum se obține zerul

Laptele acru se încălzeşte pe foc până când se încheagă, iar apoi masa obţinuta se strecoară printr-o bucată de tifon împăturită în mai multe straturi. Rezultatul va fi o brânză de vaci proaspătă şi un lichid tulbure, uşor verzui: zerul din lapte. Administrat pe stomacul gol, provoacă o secreţie biliară abundenţă şi este în acelaşi timp diuretic. Cura cu zer e recomandată dimineaţa pe nemâncate, cu cel puţin jumătate de oră înainte de cafea. Se consuma 200 ml de zer proaspăt. Cura durează 3-4 săptămâni. Încercaţi zerul în băuturile de fructe sau ca ingrediente în reţeta preferată de shake, cu lapte degresat, lapte de soia, băuturile cu lapte de migdale sau ovăz. încercaţi zerul în băuturile de fructe sau ca ingrediente în reţetă de shake, cu lapte degresat sau lapte de soia. Extractul proteic din zer, ceva foarte asemănător cu urda, o brânză extrem de bogată în proteine şi fără grăsimi. Zerul se păstrează în recipiente uscate şi răcoroase. Așadar, nu e de mirare că foarte multă lume apelează la terapia cu zer.

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Ce amenzi pot primi cei care și-au tăiat buletinele și pașapoartele după ce George Simion a pierdut alegerile prezidențiale
Playtech.ro
Fereastra spre curtea vecinului poate fi ilegală. Ce trebuie să știi înainte să o montezi: distanță minimă, condiții
observatornews.ro
Oraşul din ţară în care chiriile au explodat. Un apartament cu două camere ajunge să coste şi 1.000 de euro pe lună
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Muncă până la 70 de ani! Minciuna pensiilor de stat nu mai ține
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
A erupt și spune tot ce știe despre George Simion. Dezvăluiri teribile despre banii publici și planul pe care îl avea cu Georgescu
Playtech.ro
Poți lăsa casa moștenire doar unuia dintre copii? Ce spune legea despre testamentul ”cu preferință”
Dailybusiness.ro
Boloș: Decât să așteptăm minuni pentru PNRR, mai bine implementăm proiecte
RomaniaTV
BOMBĂ în showbiz! Despărțire în familia Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur! Ea deja a plecat de acasă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Becali îl DISTRUGE pe Simion: ''A luat-o razna și ia substanțe. Primește ordine din Austria. E un om terminat. La revedere, pentru mine nu mai există''
redactia.ro
Cum l-a numit Mihai Gâdea pe George Simion după ce președintele AUR a jignit femeile din România
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`