Prima pagină » Actualitate » Care este adevărata miză a lui Marcel Ciolacu în legătură cu Roșia Montantă? Ce se întâmplă cu licențele de exploatare minieră?

Care este adevărata miză a lui Marcel Ciolacu în legătură cu Roșia Montantă? Ce se întâmplă cu licențele de exploatare minieră?

11 mart. 2024, 13:39,
în Actualitate

Lucruri interesante ies la iveală în legătură cu presupusele combinații făcute de Marcel Ciolacu și alți politicieni români. Conform vloggerului Bogdan Dumitru, adevărata miză este reprezentată de licențele miniere pe care numeroase firme le vor revizuite.

Vă aducem aminte că procurorii DNA ar trebui de urgență să-l ancheteze pe Marcel Ciolacu pentru subminarea economiei naționale în contextul declarațiilor făcute de acesta, declarații care dădeau 100% România pierzătoare în procesul Roșia Montană, declarații care iau dublat valoarea acțiunilor firmei Gabriel Resources.

Marcel Ciolacu trebuie să nu mai prelungească licențele miniere

Bogdan Dumitru vorbește despre adevăratele interese din spatele proiectelor miniere din România și despre modul în care politicienii din ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL ar trebui să se comporte pentru a lucra în interesul românilor

” Nu multă lume vă spune multe lucruri. Ştiţi care este partea cea mai interesantă la povestea cu Roșia Montană? Nu faptul că s-a câștigat acolo, ci licențele. Dacă am avea niște politicieni onești, Ciolacu ar anunța chiar astăzi că nu va mai prelungi licențele miniere. Cum guvernanții au combinații, o să vedem ce vrea să facă nenea Ciolacu. Cu toții i-am văzut pe politicienii care au continuat să facă plecăciuni în fața companiei miniere. Toate aceste legături au plecat de la licențele miniere. Este un act care conferă companiilor dreptul de a extrage resursele din pământ. În România, în momentul de față, există undeva la 700 și ceva de licențe, unele dintre ele deja aprobate, altele în curs de aprobare. Deși aceste licențe par a fi niște simple documente administrative, deschid calea multiplelor forme de aubuz, care pun interesele companiilor, peste cele ale oamenilor. Aici este problema! Pentru că odată ce licențele sunt acordate, planurile de urbanism ale zonei sunt automat revizuite. ” explică vloggerul.

O altă mare problemă și mare golănie care este girată de clasa politică în frunte cu ciumă roșie PSD și febra galbenă PNL este cea în care interesele companiilor sunt peste cele ale locuitorilor zonelor miniere. Vorbim despre faptul că aceste companii devin proprietare pe pământurile oamenilor, iar cei din urmă nu mai pot face nimic pe proprietatea care a fost moștenită din generații:

” Companiile țin blocate alte inițiative, iar locuitorii se trezesc brusc într-o situație în care, chiar dacă sunt proprietari, nu mai au nicio putere în fața autorităților statului. Vreți să deschizi o pensiune, o plantație de zmeură, de ce vrei tu, nu mai poți pentru că întâietate are proiectul minier.”

Licențele de exploatare au fost date ilegal

În încheiere, vloggerul explică de de licențele au fost date ilegal în 1999, ulterior fiind intrăinate tot în același mod către altă firmă.

La Roșia Montană și Certez, licențele au fost acordate în 1999 fără nicio licitație. Aceste licențe au fost transferate, tot fără nicio licitație, către compania privată Roșia Montană Gold Corporațion, fostă Euro Gold Resources, iar totul a fost realziat pe ascuns. Ați înnebunit? Și știți de cine? De unul Nicolae Stanca care a fost în vizorul procurorilor, iar faptele s-au prescris și a rămas nepedepsit. Compania minieră a devenit proprietara unor proiecte speculative în valoare de milioane de dolari bazate pe o licență care a adus beneficii doar acționarilor și politicienilor. Au distrus comunități locale care și acum amenință economia întregii țări.

Bătălia mare se dă în iunie când două licențe vor expira, iar companiile miniere au început deja procesul de reînoire.

În iunie, aceste două licențe ar expira, iar companiile miniere au început procesul de reînoire. Licențe care nu sunt ale lor că au fost transferate ilegal. De data asta este posibil ca funcționarii și reprezentanții statului să semneze noi acorduri fără să le pese de interesele locale.

În tot acest context vedem cum Guvernul în frunte cu covrigarul Marcel Ciolacu, cel fără de Bacalaureat, fură ca în codru din resursele naționale ale țării! Este absolut necesar ca procurorii să înceapă ancheta penală în ceea ce privește combinațiile făcute de premierul covrigar al României, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *