Prima pagină » Actualitate » Care era misiunea polițistului care a accidentat mortal o fetiță. Bărbatul este în continuare liber
Care era misiunea polițistului care a accidentat mortal o fetiță. Bărbatul este în continuare liber

Care era misiunea polițistului care a accidentat mortal o fetiță. Bărbatul este în continuare liber

17 ian. 2022, 19:32,
în Actualitate

După ce au fost prezentate mai multe scenarii referitor la misiunea pe care o îndeplinea polițistul din București în momentul în care a provocat accidentul mortal, reprezentanții poliției Capitalei au transmis astăzi, 17 ianuarie, o variantă nouă: agentul verifica, de fapt, respectarea măsurilor de combatere a pandemiei din patru unități școlare diferite.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a susținut, în cadrul unei conferințe de presă, că polițistul făcea verificări la domiciliu la solicitarea structurii de evidență a populației și că nu se afla într-o misiune de urgență.

În același timp, un reprezentant al Poliției Române a declarat, în aceeași conferință de presă, că agentul își terminase misiunea de verificare și se îndrepta spre Secția 5.

Conform surselor, polițistul se îndrepta către o unitate școlară pentru a face educație rutieră copiilor. Poliția Română a spus că polițistul nu se ducea la o unitate școlară în timpul producerii accidentului, dar că verificase purtarea măștilor în patru unități școlare.

„Pe parcursul zilei de 13 ianuarie, polițistul în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat, conform unui plan de acțiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unități de învățământ.

Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației. Polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ și nu urma să susțină vreun curs”, a transmis Poliția Română într-un comunicat.

Poliția Capitalei nu specifică exact locul către care se grăbea polițistul în momentul în care a produs accidentul

La nivelul Poliției Capitalei structura abilitată să desfășoare cursuri de educație rutieră este Biroul Educație Rutieră din cadrul Brigăzii Rutiere. Polițiștii din cadrul secțiilor, alături de structura de prevenire de la nivelul Poliției Capitalei, pot și desfășura activități de educație antiinfracțională”.

Uniforma pe care o purta nu se potrivește cu declarația Poliției Române

Haina pe care o purta polițistul în imaginea în care este surprins cum o atinge cu piciorul pe fata pe care a accidentat-o mortal, înainte ca echipajele de poliție să ajungă și să îl îmbrace, nu este a unui polițist de la ordină publică, ci de la rutieră. Agentul trebuia să poarte echipamentul specific polițiștilor de la Siguranță și Ordine Publică, care este diferit de cel al polițiștilor de la rutieră.

Poliția Capitalei se contrazice pe ea însăși. În comunicat aflăm că până la momentul accidentului polițistul fusese la patru unități școlare pentru a verifica purtarea măștii de protecție în școli și ulterior s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări solicitate de structura de evidență a populației, asta în timp ce săptămâna trecută ni s-a transmis că acesta ducea niște citații.

Nimeni nu are răspunsuri în cazul polițistului care a accidentat cele două eleve

Procurorii au precizat anterior că că la momentul producerii accidentului nu era misiune şi conducea cu viteză peste limita legală, urmând a fi dispusă o expertiză care să stabilească viteza exactă. Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă. Maşina de politie avea semnalele luminoase în funcţiune, nu şi pe cele acustice, iar fetele erau pe trecerea de pietoni.

Vă aducem aminte faptul că pe data de 13 ianuarie în București a avut loc o tragedie. Un polițist a acroșat două fete care traversau strada pe trecerea de pietoni. Una dintre eleve a murit în urma impactului, iar mama fetiței care a supraviețuit le-a declarat jurnaliștilor că autoturismul pe care îl conducea nu avea semnalele sonore și vizuale în funcțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025