Prima pagină » International » Care ar fi fost, de fapt, cauza morții reginei Elisabeta a II-a. Ar fi dus în secret o luptă chinuitoare

Care ar fi fost, de fapt, cauza morții reginei Elisabeta a II-a. Ar fi dus în secret o luptă chinuitoare

30 sept. 2024, 21:40,
Redacția BZI în International

La mai bine de doi ani de când regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață apar noi informații despre trecerea ei în neființă. Care a fost, de fapt, cauza decesului. S-a spus că a decedat de „bătrânețe”, dar lucrurile nu ar fi stat așa.

Potrivit informațiilor prezentate într-o carte, regina Elisabeta a II-a, înainte de a muri, ar fi dus în secret o luptă chinuitoare împotriva cancerului. Fostul prim-ministru Boris Johnson a dezvăluit detalii despre starea de sănătate a Reginei înainte de a pleca din această lume.

Care ar fi fost, de fapt, cauza morții reginei Elisabeta a II-a

Potrivit declarațiilor făcute de Boris Johnson, Regina Elisabeta a II-a suferea de cancer osos când a murit, însă pe certificatul de deces cauza morții fostului monarh a fost dată oficial drept „bătrânețe”, după ce aceasta s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Într-un extras din cartea „Unleashed”, care urmează să fie publicată luna viitoare, Boris Johnson și-a amintit de o întâlnire la Balmoral pe 6 septembrie, ziua în care a încetat să mai fie prim-ministru.

„Edward Young, secretarul ei privat, a încercat să mă pregătească. Știam de un an sau mai mult că are o formă de cancer osos, iar medicii ei erau îngrijorați că în orice moment ar putea intra într-un declin accentuat”, a povestit fostul prim-ministru.

Legat de ultima întâlnire pe care a avut-o cu Regina, Boris Johnson a spus că aceasta „părea palidă și mai aplecată, și avea vânătăi negre pe mâini și încheieturi, probabil de la picături sau injecții, dar mintea ei – așa cum a spus și Edward – era complet neafectată de boală și, din când în când, în conversația noastră, încă mai afișa acel mare zâmbet alb, în frumusețea lui bruscă de ridicare a dispoziției.”

Care e prețul unui bilet pentru a vizita Castelul Balmoral, locul unde a murit Regina Elisabeta

Biletele pentru a vizita Castelul Balmoral au un preț de 100 de lire sterline, sau 150 de lire sterline cu ceaiul de după-amiază inclus. Biletele sunt limitate la 40 pe zi și se vând deja rapid.

Site-ul Castelului Balmoral precizează că tururile sunt primele de acest fel de când clădirea a fost finalizată, în anul 1855. Tururile anterioare, care vor continua, s-au concentrat pe terenuri și grădini, accesul în castel fiind limitat la sala de bal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 septembrie 2024
30 septembrie 2024