Prima pagină » National » Care ar fi condiţiile impuse de PSD pentru a intra la guvernare! Social demorații vor să îşi impună premierul! Iată o listă cu cerințele! PNL dorește cu totul altceva – SURSE
Care ar fi condiţiile impuse de PSD pentru a intra la guvernare! Social demorații vor să îşi impună premierul! Iată o listă cu cerințele! PNL dorește cu totul altceva - SURSE

Care ar fi condiţiile impuse de PSD pentru a intra la guvernare! Social demorații vor să îşi impună premierul! Iată o listă cu cerințele! PNL dorește cu totul altceva – SURSE

02 nov. 2021, 21:29,
în National

Conform unor surse politice, cei din PSD poartă negocieri dure cu PNL pentru votul din Parlament pentru viitorul Guvernul. Social democrații doresc să îşi impună premierul dar au şi o altă listă cu cerinţe. În schimb, cei din PNL nu sunt dispuși să renunțe la funcția de premier, dar vor să împartă în mod egal ministerele din Guvern. Așadar, liberalii vor ceda către UDMR, Ministerul Dezvoltării dar și un minister mai mic. Ulterior, PNL va împărți în mod egal ministerele cu PSD dar cu funcția de premier liberal.

Cerinţele sunt diverse, de la cedarea unor ministere până la creșterea pensiilor sau a salariilor. PSD mai propune și plafonarea prețurilor la energie la nivelul lui decembrie 2020.

PSD și-ar dori premierul într-un viitor Guvern PNL-PSD

Conform sursei citate, PSD vor să dea viitorul premier al României. Așadar, la negocieri, social democrații l-ar propune pe Marcel Ciolacu pentru această funcţie. Desigur, dacă negocierile eșuează şi Ciolacu nu ar fi susținut, PSD s-ar mulțumi și cu funcţia de președinte al Camerei Deputaților. Pe de altă parte, PSD vine şi cu o serie de măsuri pe care, alături de PNL, ar trebui implementate. Vorbim despre numirea unor PSD-iști în fruntea mai multor ministere:

Ministerul Sănătății i-ar reveni medicului Alexandru Rafila, Ministerul de Finanţe, Liviu Voinea iar la Ministerul Transporturilor ar putea fi numit Mihai Tudose.

Pe de altă parte, PSD propune creșterea pensiilor, de la 1 ianuarie 2022 cu 11% (PSD are un proiect de lege la Camera Deputaților care prevede o creștere cu 10%), creșterea salariului minim, de la 2300 de lei până la 2700 de lei, creșterea alocațiilor cu 42,2% dar și creșterea indemnizației minime cu 20%.

La măsuri în actuala criză energetică, PSD dorește plafonarea prețurilor la utilități la nivelul lui decembrie 2020 dar și compensarea facturilor la IMM-uri și la utilizatorii casnici la nivelul lui decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *