Prima pagină » Local » Care a fost cauza producerii accidentului în care doi copii au fost grav răniți din Țibana – EXCLUSIV
Care a fost cauza producerii accidentului în care doi copii au fost grav răniți din Țibana - EXCLUSIV

Care a fost cauza producerii accidentului în care doi copii au fost grav răniți din Țibana – EXCLUSIV

26 mai 2023, 08:33,
BZI.ro, în Local

Polițiștii rutieri au dat publicării primele informații despre cauza accidentului rutier din Țibana în care doi copii au fost grav răniți, existând și o a treia victimă a cărei stări de sănătate este stabilă.

Vă aducem aminte faptul că joi, 25 mai, în localitatea Țibana din Iași s-a produs un accident rutier grav în care doi copii au fost transportați de urgență la Spitalul Sf. Maria din Iași având mai multe leziuni.

Cauza producerii accidentului rutier de la Țibana

Conform oamenilor legii, accidentul s-a produs în jurul orei 20.00 pe raza localității Domnița din comună Țibana județul Iași. Ajunși la fața locului s-a observat faptul că șpferul unui autoturism a pierdut controlul acestuia și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate, iar ulterior a acroșat două minore:

La data de 25 mai a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Iași au fost sesizați prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că, pe DJ 248 A satul Domnița, din comună Țibana a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că șoferul unui autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă ar fi intat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate, apoi ar fi acroșat două minore și ulterior ar fi acroșat gardul unui imobil.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a două minore, iar a treia persoană având leziuni care nu i-au pus viața în pericol. Polițiștii mai explică faptul că șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a dezvăluit faptul că acesta nu consumase băuturi alcoolice. În cauză s-a deschis dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă:

În urma acestui accident rutier a rezultat rănirea a trei minore (două care s-ar fi aflat pe spațiul verde și una din autoturism) care au fost transportate la spital. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, la fața locului, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii întregii situații de fapt. au conchis cei de la Serviciul Rutier din cadul IPJ Iași.

Care este starea celor două fete rănite grav în accidentul de la Țibana

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a dezvăluit faptul că cele două victime rănite grav au fost transportate de urgență la Spitalul pentru copii Sf. Maria din Iași. Vorbim despre două fetițe în vârstă de 13, respectiv 11 ani. Victimă în vârstă de 13 ani a intrat în stop cardiorespirator, iar medicii de pe echipajul SAJ au resuscitat-o timp de 25 de minute, ulterior transportând-o la unitatea medicală mai sus menționată:

GL. de aproximativ 13 ani este în stop cardio respirator asstolie, apoi activitate electrică fără puls pentru care s-au început manevrele de resuscitare. Prezintă un politraumatism din accidentul rutier, un sever traumatism cranio cerebral cu policontuzie otoragie epistaxis, un traumatism toracoabdominal sever. A fost preluat de către un echipaj SAJ tip C2 cu medic, iar după 25 de minute a fost dirijat la Spitalul Sf. Maria din Iași.

C.A.P, 11 ani, politraumatism prin accident rutier, pieton cu traumatism cranio cerebral sever 10 epistaxis, traumatism abdomeninal sever, abdoment acut posttraumatic, hemoragie cerebrală. Victima a fost preluată de către un echipaj ESA și transportată la Sf. Maria. a explicat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Accidentul rutier de la Țibana, județul Iași, s-a soldat cu rănirea gravă a două minore! Polițiștii rutier au tras numeroase semnale de alarme referitoare la modul, uneori inconșient, în care conduc șoferii.

SURSĂ FOTO: ARHIVĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *