Prima pagină » Actualitate » Cardurile de energie nu mai pot fi folosite de la 1 iunie 2024!
Cardurile de energie nu mai pot fi folosite de la 1 iunie 2024!

Cardurile de energie nu mai pot fi folosite de la 1 iunie 2024!

31 mai 2024, 14:04,
BZI.ro, în Actualitate

Vineri, 31 mai 2024, este ultima zi în care românii pot plăti facturile la căldură și la curent electric cu cardurile de energie, după ce Guvernul a prelungit valabillitatea lor cu două luni. În caz contrar, suma alocată pe aceste carduri se va pierde. Voucherele au o valoare de 1.400 de lei şi au fost alocate în special pensionarilor şi persoanelor vulnerabile.

Cardurile de energie nu mai pot fi folosite de la 1 iunie

La 31 martie 2024, Guvernul a prelungit cu două luni valabilitatea cardurilor de energie, finanțate din surse europene. Potrivit premierului, peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de acest ajutor, fiecare familie primind 1.400 de lei, în două tranșe.

Vineri, 31 mai 2024, expiră cardurile de energie aşa că în cazul în care mai aveaţi bani pe aceste carduri este ultima zi în care puteţi face plăţile către furnizorii de gaze şi energie, în caz contrar banii rămaşi pe aceste carduri de energie se vor pierde.

De asemenea, cei care au primit carduri, care şi-au achiziţionat lemne, dar care încă mai au bani pe aceste carduri, şi-i pot retrage cash, iar astăzi este ultima zi în care mai pot să facă acest lucru. Vorbim despre aproximativ 2,8 milioane de români, care au primit aceste carduri de energie.

Aceste carduri le-au primit în special pensionarii, care aveau pensii până în 2.000 de lei, dar şi persoanele vulnerabile, care aveau venituri de până în 2.000 de lei.

„Sumele disponibile pe cardurile de energie pot fi utilizate până la data de 31 mai 2024, indiferent de sumele rămase neutilizate”, a informat MIPE.

Informații suplimentare despre cardurile de energie și utilizarea acestora pot fi obținute la numărul de call center-ul Companiei Naționale Poșta Română, 0319966. La numărul de telefon de mai sus pot fi obținute și îndrumări pentru corectarea situațiilor care au dus la declararea lor ca fiind neeligibili.

Cine a beneficiat de aceste carduri

Cardurile au fost emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, instituție care asigură și furnizarea de informații către public privind emiterea, distribuirea și utilizarea cardurilor de energie, inclusiv cu privire la sesizările formulate. Aceste informații, inclusiv motivul pentru care o persoană nu a primit cardul de energie, pot fi aflate la call-center-ul C.N. Poșta Română: 0319966.

Au putut beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie / încălzirea locuinței următoarele categorii de persoane vulnerabile:

  • pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei
  • pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Așadar, vineri, 31 mai 2024, expiră cardurile de energie.

Comentarii
  • Foarte bine! Multi beneficiari nu au consum asa mare; 2 becuri ,un tv,un firgider si o masina de spalat (care o au) iar prntru 1 metru cub de lemnne primesc ” o roaba de lemne) care a ajuns sa coste fix 1400 lei,. Sa traiasca bine comercianti.😥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *