Prima pagină » Economic Local » Carduri sociale 2024. Câți bani au primit beneficiarii din Iași în luna februarie
Carduri sociale 2024. Câți bani au primit beneficiarii din Iași în luna februarie

Carduri sociale 2024. Câți bani au primit beneficiarii din Iași în luna februarie

13 mart. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Beneficiarii din Iași au primit, în 2024, în luna februarie, pe cardurile sociale, suma de peste 20 de milioane de lei. Banii sunt încasați de ieșenii cu venituri mai mici de 2.000 de lei, cei mai mulți fiind pensionari

Ieșenii cu venituri nete sub 2.000 de lei primesc, și anul acesta, carduri sociale pentru alimente și mese calde, în valoare de 250 de lei. Acestea vor fi încărcate la fiecare două luni. În februarie 2024l s-au plătit peste 20 de milioane de lei beneficiarilor din Iași, cei mai mulți fiind pensionari.

Aceste ajutoare sunt furnizate prin programul „Sprijin pentru România” și constă în șase tranșe egale, în valoare de 250 de lei. Aproximativ 2,5 milioane de persoane din toată țara beneficiază, precum și peste 10.000 din Iași. Începând cu 2025 și până în 2027, aceste carduri vor avea o valoare nominală de 125 de lei, fiind alimentate o dată la șase luni.

Beneficiarii din Iași au primit banii pe cardurile sociale în februarie 2024

De voucherele sociale beneficiază pensionarii sistemului public de pensii, cei aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special. De asemenea, alți beneficiari ai cardurilor sociale acordate prin programul „Sprijin pentru România” sunt copiii şi adulţii, persoane încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranşele din anul 2023, dar și familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei.

Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, precum și familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, persoanele fără adăpost, sunt reglementate, potrivit prevederilor legale în vigoare, și au beneficiat de aceste sume acordate de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene. Ajutoarele financiare au fost plătite și în anul 2023.

De unde se pot afla informații despre carduri?

În anul 2023, au apărut mai multe reclamații cu privire la neregulile din acest program. Unele persoane din Iași susțineau faptul că nu au primit banii promiși în program, deși se încadrau. Au obținut sumele abia după ce au depus reclamații. Cei care vor să afle informații despre cardurile sociale pot suna la mai multe numere de telefon oficiale. Cele transmise de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene sunt următoarele: Edenred – 021 301 33 03, Sodexo – 021 204 46 64 , UP România – 0374 66 22 73, în funcție de fiecare card al beneficiarului.

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, orice beneficiar ce are card, dar nu este încărcat, poate suna la 031.9268. De asemenea, se poate adresa și ministerului, în funcție de problema pe care o are. Informațiile referitoare la cardurile sociale ce nu au putut fi livrate pot fi solicitate Poștei Române. Beneficiarii din Iași au primit, în 2024, în luna februarie, pe cardurile sociale, suma de peste 20 de milioane de lei, iar următoarea tranșă va fi plătită în aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *