Prima pagină » Eveniment-Social » Carduri de abonament unic in mijloacele CTP pentru pensionari
Carduri de abonament unic in mijloacele CTP pentru pensionari

Carduri de abonament unic in mijloacele CTP pentru pensionari

23 aug. 2019, 19:00,
Vlad Rotaru, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:705948;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Persoanele de varsta a treia isi vor putea achizitiona de acum o serie de abonamente unice pentru calatoria cu mijloacele de transport in comun in baza unor carduri. acestia vor putea achizitiona cardul SeniorIS, facut dupa modelul cardurilor pentru studenti. Acest card va înlocui abonamentele gratuite pentru pensionari în mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public (CTP), facilitate pe care municipalitatea o acorda cu sprijinul operatorului de transport si al Directiei de Asistenta Sociala (DAS).

Printre avantajele cardului SeniorIS, apare eliminarea timpilor de stat la rând a persoanelor în vârsta care beneficiaza de aceasta facilitate si care în fiecare an sunt nevoite sa îsi vizeze legitimatiile de transport. Aceste carduri nu vor mai trebui vizate, bazele de date fiind actualizate de DAS si CTP lunar.

Vezi si: CTP Iasi, schimbari majore! Noi tarife la bilete si abonamente incepand cu 1 iulie 2018

Totodata, introducerea acestor carduri va duce si la eliberarea chioscurilor de bilete pentru cei care cumpara titlurile de calatorie. Un alt avantaj consta în scaderea costurilor de operare, în conditiile în care dupa vizarea legitimatiilor era necesar un volum de munca de cel putin doua luni pentru actualizarea noii baze de date.

Nu în ultimul rând, la fel precum StudentIS, cardul SeniorIS presupune folosirea unei tehnologii smart în implementarea acestei masuri, prin extinderea aplicatiei deja existente 24Pay. Cardurile SeniorIS vor începe sa fie distribuite catre zecile de mii de beneficiari dupa votarea unei hotarâri de Consiliu Local pentru aprobarea noului model de legitimatie, precum si modalitatea de eliberare a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *