Cardamomul are multe beneficii și este sămânța unei plante erbacee din familia ghimbirului. Planta este recoltată în pădurile din sudul Indiei când sunt ușor necoapte și uscate la soare. Deosebit de apreciat este cardamomul indian, care are semințe mici, și cardamomul Maysore, care are semințe mai mari.
Cardamomul este un condiment cunoscut din cele mai vechi timpuri, dar nu este binevenit în toate bucătăriile din lume. În Orient, cardamomul este unul dintre cele mai populare condimente. Este foarte faimos în nordul Indiei, unde este folosit în aproape toate amestecurile tradiționale de condimente. În bucătăria scandinavă și germană, acest condiment ocupă un loc aparte.
Cardamom beneficii. În ce băuturi și feluri de mâncare este adăugat acesta
Capsulele verzi de cardamom sunt mai parfumate decât cele albe, sunt înălbite special cu anhidridă sulfurică. Primul tip este preferat în India, în timp ce al doilea este folosit în Europa de Nord, care nu are tradiția de a folosi condimente cu un gust puternic și o aromă strălucitoare. Albirea conferă cardamomului o anumită dulceață.
Cardamomul este unul dintre cele mai scumpe și mai versatile condimente. Este folosit pentru a aromatiza cârnații, brânza și tutunul. Cel mai adesea condimentul este adăugat la produsele de patiserie, care sunt în armonie cu mirosul de cardamom, foarte puternic și în același timp picant, ascuțit, înțepător, ușor camforic, cu o ușoară aromă de lămâie.
Cardamomul este folosit în multe țări. Scandinavii adaugă cardamomul la mâncărurile din carne și pește, la cârnați, în special la salamul de ficat, la pateuri și la marinate pentru hering și șprot, aromatizând lichiorurile, punch-urile fierbinți și vinul fiert.
Este bine să știi că condimentul cardamom îmbunătățește digestia. Acesta este un antiseptic natural, deci este bun pentru răceli, cardamomul împrospătează respirația prin mestecarea câtorva boabe, acesta dă energie și te ajută să te trezești.
În ce produse de patiserie poate fi folosit cardamomul. Vitaminele conținute în acesta
Germanii puneau cardamom în amestecul de mirodenii pentru a aromatiza faimoasa turtă dulce de Crăciun „Lebkuchen” din Nürnberg, cu fructe confiate, migdale și miere. În Orient, cardamomul, în combinație cu migdale și șofran, este un ingredient obligatoriu pentru mâncărurile festive din orez și pentru „lassi”, o băutură lactică spumoasă și răcoritoare pe bază de iaurt.
Arabii adaugă cardamom în cafeaua beduinilor din timpuri imemoriale, care este considerată un simbol al ospitalității în Arabia Saudită. Chinezii adaugă cardamom în ceai. În bucătăria noastră, cardamomul poate fi folosit pentru a aromatiza frigăruile, biscuiții, prăjiturile cu mirodenii, prăjiturile cu sultane, prăjiturile cu semințe de mac și chiar prăjiturile de Paște.
Este mai bine să cumpărați capsulele de cardamom întregi, deoarece acestea își pierd foarte repede aroma minunată sub orice altă formă. Puteți să-l adăugați în mâncăruri fie ca o capsulă întreagă, fie puteți scoate semințele negre și le puteți măcina.
Cardamomul are multe beneficii și este deosebit de bogat în fibre alimentare, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier, zinc, cupru și mangan. Cardamomul este în primul rând un antioxidant. El descompune și elimină colesterolul și este bun pentru sistemul imunitar. Este un bun remediu pentru răceli și stres. Valoarea calorică a cardamomului este de 311 kcal.