Prima pagină » Local » Caravana mobilă va ajunge în această săptămână în alte trei localități ieșene, unde se va administra serul Moderna 
Caravana mobilă va ajunge în această săptămână în alte trei localități ieșene, unde se va administra serul Moderna 

Caravana mobilă va ajunge în această săptămână în alte trei localități ieșene, unde se va administra serul Moderna 

09 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Medicii militari ieșeni continuă administrarea rapelului cu serul Moderna în cadrul caravanei mobile de vaccinare împotriva COVID-19. Săptămâna aceasta sunt vizate trei localități din județul Iași: Lețcani, Horlești, Todireni și o localitate din județul Botoșani, Butea. În cadrul centrului de la Spitalul Militar, de duminică și până ieri, 07.06.2021, s-au imunizat aproximativ 300 de persoane

Caravana mobilă de vaccinare împotriva COVID-19 formată din medicii militari ieșeni continuă traseul în localitățile ieșene. Astăzi, 9 iunie 2021, caravana ajunge în Lețcani, județul Iași, iar joi, în județul Botoșani, în localitatea Butea. Vineri și sâmbătă, 10 – 11 iunie 2021, caravana este așteptată în localitățile ieșene Horlești și Todireni. Medicii vor administra rapelul cu serul Moderna, după administrarea primei doze în urmă cu 29 de zile.

„De la începutul săptămânii, în fiecare zi am reușit să imunizăm aproximativ 100 de persoane, atât cu prima doză, cât și cu a doua. Printre cele 100 de persoane s-au numărat și copiii de peste 12 ani. În medie, pe zi, au fost aproape 5 – 10 copii. Luni, 7 iunie 2021, în județul Iași au ajuns 81.900 de doze cu serul Pfizer și urmează să mai primim. În ultima perioadă nu am mai primit doze de AstraZeneca și nici nu sunt în plan”, au precizat reprezentanții Spitalului Militar Iași.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri au fost efectuate 342.884 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 183.999.169 au fost vaccinate cu prima doză și 158.885 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Numărul vaccinărilor a scăzut, luni, 7 iunie 2021, fiind administrate cu 1.588 de doze mai puțin, comparativ cu duminică, când au fost administrate 3.803. Luni, 7 iunie 2021, numărul imunizărilor a fost de 2.215. Din numărul total, doar 830 au făcut prima doză și 1.385 s-au prezentat la rapel.

Ieșenii aflați în carantină sunt veniți din țările aflate în zona roșie

Chiar dacă numărul cazurilor confirmate pozitiv de COVID-19 a scăzut, în județul Iași, zeci de persoane se află în carantină la domiciliu. Aceste persoane sunt sosite din țări aflate în zona roșii cum sunt: Maldive, Argentina, Chile, Columbia, Brazilia, Franța, India, Africa de Sud, Marea Britanie. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași (DSP), ieri, 8 iunie 2021, un număr de 74 de persoane se aflau în izolare, iar alte 63 de persoane erau carantinate la domiciliu.

„În cea mai mare parte, persoanele aflate în carantină sunt venite din zona roșie. Aceste persoane sunt controlate, pentru a verifica dacă respectă măsurile de carantină, iar de această acțiune se ocupă Poliția”, a precizat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 7 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.370 de cazuri cu persoane infectate pozitiv, cu 4 cazuri în plus față de luni, 7 iunie 2021. Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 43 de locuri, din care doar 6 ATI, iar ieri, în Spitalul „Parhon”, Spitalul Clinic „Elena Doamna” și Spitalul de Copii „Sf. Maria” nu era ocupat niciun pat ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *