Prima pagină » Actualitate » Carantinarea judeţului Ilfov, decisă astăzi într-o şedinţă de urgenţă
Carantinarea judeţului Ilfov, decisă astăzi într-o şedinţă de urgenţă

Carantinarea judeţului Ilfov, decisă astăzi într-o şedinţă de urgenţă

13 oct. 2021, 11:24,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Prefectura Ilfov discută miercuri, 13 octombrie 2021, într-o ședință de urgenţă, carantinarea județului, după ce rata de infectare a ajuns, în multe zone, la cote îngrijorătoare.

Direcţia de Sănătate Publică a cerut convocarea unei întâlniri, în care să se ia această hotărâre, după ce, în multe localități, rata de infectare este de 15 cazuri Covid-19 sau a depășit 15 la mia de locuitori.

Prefectul nu ar fi de acord cu o astfel de soluție pentru că extrem de multe persoane care au domiciliu în Ilfov îşi desfăşoară activitatea în București, iar o astfel de decizie ar putea fi cu greu pusă în practică.

București a depășit rata de infectare de 15 la mie

Rata de incidenţă a cazurilor COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, miercuri, în Bucureşti, la 15,1 la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică.

În urmă cu doar o zi, rata de incidenţă a fost de 14,71.

Pe 13 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 1,52 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Drobeta Turnu Severin a intrat în carantină totală

Drobeta Turnu Severin este primul oraș din România care a intrat în carantină totală. Iată prevederile hotărârii CJSU:

  • Cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv a celor cu cerințe educaționale speciale, în unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepția activităților de terapie pentru preșcolarii/elevii cu cerințe educaționale speciale. Tot în sistem online este permisă participarea tuturor studenților/cursanților din instituțiile de învățământ superior la activități didactice.
  • Pe toată durata carantinei este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor doar în sistem „take-away” (la pachet) şi/sau catering.
  • De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.
  • Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.
  • Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.
  • S-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Medicii vor lockdown de 2 săptămâni pentru municipiul Iași

Reamintim faptul că municipiul Iași are o rată de infectare de peste 10 cazuri la mia de locuitori, mai precis de 10,17. În consecință, tot mai mulți medici din Iași au cerut un lockdown timp de 2 săptămâni. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, dr. Florin Roșu, a transmis că această hotărâre ar fi o gură de oxigen pentru personalul medical.

„Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi continua să îngrijează pacienţi Covid-19 pozitivi la capacitate maximă. În fiecare zi externam pacienţi, dar din nefericire locul acestora este imediat ocupat de un pacient care necesită internare, îngrijire de specialitate şi de cele mai multe ori suport din punct de vedere al oxigenului maximal. Din punctul meu de vedere este momentul iniţierii unui lockdown de cel puţin două săptămâni. Acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit”, a transmis dr. Florin Roşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 noiembrie 2024
30 noiembrie 2024