Prima pagină » National » Carantină prelungită în mai multe localități din județul Ilfov. Anunțul făcut de DSU
Carantină prelungită în mai multe localități din județul Ilfov. Anunțul făcut de DSU

Carantină prelungită în mai multe localități din județul Ilfov. Anunțul făcut de DSU

06 apr. 2021, 12:28,
în National

Decizie de ultimă oră luată de autorități. În mai multe localități din județul Ilfov carantina a fost prelungită cu încă 14 zile pentru că rata de infectare cu noul coronavirus este una mare. Astfel măsura carantinarii se aplică în comunele Chitila, Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni, Copăceni.

Județul Ilfov este unul dintre cele ami afectate din țoață țara. Cel puțin 26 de localităţi din județ se află în carantină zonală.

Carantină prelungită în mai multe localități din Ilfov

Pentru mai multe localități din județul Ilfov, autoritățile au decis să prelungească carantina zonală cu încă 14 zile. Astfel carantina va fi aplicată în localitățile: Chitila, Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele şi Clinceni, Copăceni. Cel puțîn 26 de localităţi din Ilfov se află în carantină.

Prefectura Ilfov a transmis că, după analiza de risc efectuată de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a stabilit, într-o şedinţă extraordinară, hotărârea în privința prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşele Chitila şi Măgurele (cu satele aparţînătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju), dar şi pentru comunele Ciorogârla şi Corbeanca.

Mai apoi, şeful DSU, Dr. Raed Arafat, a emis ordinele în vederea prelungirii prelungirea carantinei zonale localităţile deja menționate, începând din 5 aprilie, de la ora 22.00, până la data de 19 aprilie.

Potrivit autorităților, rata de infectare a cazurilor SARS Cov-2 este de 10.15 la o mie de locuitori în Chitila, 9.09 în Măgurele, 9.41 în Ciorogârla şi 9.40 în Corbeanca.

De asemenea, a fost înaintat un ordin în privința prelungirii carantinei zonale și pentru comuna Clinceni, împreună cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni şi Ordoreanu, începând din 6 aprilie, de la ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, până în 20 aprilie, ora 05:00.

În comuna Clinceni, incidenţa cazurilor COVID-19 este de 6.52 la o mie de locuitori, iar la Copăceni, incidenţa este de 9.53.

Astfel, „Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 79 din 05.04.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Copăceni, judeţul Ilfov”, conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

3.611 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore în România

Până ieri, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 977.986 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 875.487 de pacienți au fost declarați vindecați, conform stirioficiale.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.611 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până ieri, 24.190 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 04.04.2021 (10:00) – 05.04.2021 (10:00) au fost raportate 120 de decese (64 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș,  Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *