Prima pagină » International » Carantină obligatorie pentru românii care merg în Austria
Carantină obligatorie pentru românii care merg în Austria

Carantină obligatorie pentru românii care merg în Austria

23 iul. 2020, 12:16,
Cristian Zavastin, în International

 Toate persoanele care intră în Austria, din zonele de risc, trebuie să stea în carantină obligatorie, de 14 zile, potrivit publicația krone.at, care a primit confirmarea măsurii de la Ministerul Sănătății.

Pe lângă carantină, românii care vor să călătorească în Austria trebuie să aibă un test negativ COVID-19, începând de vineri, 24 iulie.

„În viitor, nu va mai fi posibilă utilizarea carantinei de 14 zile la domiciliu în locul unui test PCR, pentru intrările  din țările cu restricții de intrare”, a declarat Ministerul Sănătății din Austria, indicând astfel că doar pentru intrare e nevoie de test negativ.

Cetățenii austrieci și persoanele cu reședința obișnuită în Austria pot, totuși, „în cazuri excepționale, justificate, să efectueze testul în termen de 48 de ore pe cheltuiala proprie în Austria”. Ceilalți trebuie să depună un test la frontieră, care nu trebuie să depășească 72 de ore.

Carantină obligatorie pentru românii care merg în Austria: Ce măsuri se aplică

Toți cei care sosesc din zonele de risc trebuie să înceapă obligatoriu o carantină de 14 zile acasă.

În plus, o ieșire înainte de termen din carantină se va face printr-un test PCR negativ. Oficialitățile austriece precizează că acest lucru va fi psoibil doar în viitor pentru „personalul cheie” – a cărei definiție va fi finalizată.

Această reglementare va fi publicată ”joi cel târziu”, a confirmat ministerul pentru publicația krone.at.

Croația și Italia nu sunt vizate

În ceea ce privește situația în țările de vacanță populare, cum ar fi Croația sau Italia, acestea nu ar trebui totuși luate în considerare ca ”zone cu risc”. ”Situația se poate schimba foarte repede în fiecare țară”, au mai precizat sursele din cadrul ministerului

Recomandarea guvernului austriac este ca persoanele să nu părăsească țara, dacă este posibil. Călătoria de întoarcere a persoanelor infectate suspectate din străinătate este în prezent una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă, au mai declarat oficialii.

România, pe lista statelor din categoria C, pentru Cipru

România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Potrivit noilor măsuri de oficialitățile cipriote, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis cetățenilor care vin din statele incluse în categoria C:

1.cetățenii ciprioți și cetățenii străini cu rezidență legală în Cipru pot intra cu condiția obținerii autorizației de călătorie și a prezentării testului molecular negativ pentru infecția cu COVID-19;

2. alte categorii de persoane, care provin din state încadrate la categoria C, pot intra doar cu condiția obținerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Cererile vor fi transmise prin intermediul poștei electronice la e-mail-ul: [email protected].

MAE precizează că, începând cu data de 17 iulie a.c, autoritățile cipriote nu mai permit turiștilor să traverseze în partea de nord a insulei. Cetățenii români care se află în partea de nord a insulei nu vor primi autorizația de trecere decât în cazuri umanitare, precum deces al unui membru de familie, situații medicale de urgență, deplasarea urmând a avea loc exclusiv prin punctul de trecere Meteham.

MAE precizează, de asemenea, că lista statelor din care este permisă intrarea în Republica Cipru este actualizată săptămânal de către Ministerul cipriot al Sănătății, în funcție de datele epidemiologice din fiecare țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *