Prima pagină » Coronavirus » Carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Ce spune Nelu Tătaru
Carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Ce spune Nelu Tătaru

Carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Ce spune Nelu Tătaru

30 oct. 2020, 08:42,
în Coronavirus

Vom avea carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Ministrul Sănătății a ținut să răspundă la aceasta întrebare care îi macină pe tot mai mulți români.  Ieri, România a înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus și anume 6.500 de cazuri noi.

Nelu Tătaru afirmat că, momentan, autorităţile nu au în discuţie instituirea carantinei în perioada sărbătorilor de iarnă.

Carantină în perioada sărbătorilor de iarnă în România?

Ministrul Sănătății a spus că momentan restricțiile vor fi luate pe plan local în funcție de numărul de infectări din acea zonă.

„Nu avem în discuţie acest lucru. La fiecare comunitate locală se aplică acele restricţii şi acele măsuri în funcţie de evoluţia transmiterii în comunitate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a mai spus că românii din străinătate vor putea veni în ţară, atâta timp cât respectă regulile care sunt acum în vigoare.

Cei care sosesc în țară trebuie să fie testați dacă sosesc numai pentru trei zile sau puși în carantină pentru 14 zile, dacă vin pe o perioadă mai lungă.

„Sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră. Condiţiile sunt aceleaşi. În măsura în care vin pentru trei zile, test, nu mai mult de 48 de ore, negativ, dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină 14 zile cu posibilitatea că a opta zi să facă acel test, dacă este negativ, la 10 zile să iasă din acea carantină”, a afirmat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Ce sfaturi le oferă Nelu Tătaru românilor

Pentru a nu ajunge în carantina în perioada sărbătorilor de iarnă, Nelu Tataru a oferit câteva sfaturi românilor. Acesta îi sfătuiește să rămână liniștiți și să respecte regulile de distanțare socială și igienă, pentru a trece împreună, cât mai repede peste această perioadă neplăcută cauzată de pandemia globală de coronavirus.

„Suntem pe un câmp de luptă împreună. Sunt două părţi. Este o componentă pe care noi că sistem medical o gestionăm, cei care se prezintă la spital, că sunt UPU, terapii intensive, boli infecţioase şi cei care sunt în prespital acolo unde se face transmiterea şi acolo unde se face şi infectarea şi vin cazurile. În condiţiile în care avem o primă parte gestionată corect, avem şi noi o viaţă mai liniştită. Suntem de opt luni pe acest front şi suntem aceiaşi. Pandemia nu se tranşează în spital, ci în prespital. Dacă respectăm reguli, avem o transmitere scăzută, avem un număr mic de cazuri şi avem şi noi acea perioadă în care să putem să gestionăm şi corect dar şi mai odihniţi acest fenomen”, au fost declarațiile lui Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre situația pacienților asimptomatici, care încep să prezinte simptome

Nelu Tătaru a precizat că responsabilitatea în această pandemie este a întregului sistem medical şi că fiecare specialitate trebuie să gestioneze o componentă a pacientului.

„Responsabilitatea este pe umărul întregului sistem medical. Să înţelegem că suntem toţi parteneri, şi noi că şi corp medical, şi populaţia civilă, iar noi că şi corp medical fiecare din specialitatea noastră gestionăm o componentă a pacientului nostru. Monitorizarea este o componentă pe care medicul de familie o gestionează şi cred că o gestionează foarte bine”, a explicat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *