Prima pagină » International » Caracteristic lui Vladimir Putin, 11 generali demiși într-o zi
Caracteristic lui Vladimir Putin, 11 generali demiși într-o zi

Caracteristic lui Vladimir Putin, 11 generali demiși într-o zi

05 nov. 2019, 18:15,
în International

Preşedintele rus, Vladimir Putin a demis luni, prin decret, 11 generali:

– unul de la Comitetul de anchetă;
– şase din Ministerul pentru Situaţiile de Urgenţă;
– patru din Ministerul de Interne.

Printre cei destituiţi din funcţie se prezintă:

  1. Șeful Direcţiei a patra a Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General al Federaţiei Ruse;
  2. General-locotenentul Ruslan Ibiev;
  3. Inspectorul principal al Ministerului de Interne;
  4. General-maiorul Efrem Romanov;
  5. Șeful Direcţiei principale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Crimeea;
  6. General-maiorul Aleksandr Eremeev;
  7. Adjunctul şefului Direcţiei principale pentru asigurarea ordinii publice şi coordonarea interacţiunii dintre Ministerul de Interne cu autorităţile executive ale entităţilor componente ale Federaţiei Ruse;
  8. General-maiorul Aleksandr Melnikov.

De altfel, generalul Melnikov a fost reţinut la data de 25 octombrie şi se află în prezent în arest preventiv. Acesta este acuzat de escrocherii financiare la scară mare, fiind înlăturat anterior din funcţia pe care o ocupa.

Potrivit anchetatorilor, acesta, împreună cu trei complici (dintre subordonaţii săi) au pus la cale un plan vizând  un om de afaceri. Extorcarea a 100 milioane de ruble pentru a nu-i deschide dosar penal. Conform Codului Penal al Federaţiei Ruse, generalul Melnikov riscă până la 10 ani de închisoare.

Cunoscut publicului rus este şi numele general-locotenentului Ruslan Ibiev, de la Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General. Acesta a supervizat la începutul anilor 2000 dosarul Iukos împotriva coproprietarilor grupului petrolier Mihail Hodorkovski şi Platon Lebedev. Precum şi pe cel în cazul unui incendiu de la un club de noapte din Permi, soldat cu 159 de morţi în 2009.

Cazul Iukos a avut un larg ecou atât în Rusia, cât şi în străinătate. În timp ce observatorii independenţi de la Moscova menţionează că procurorii au acţionat la dispoziţia Kremlinului. S-a dorit destructurarea societăţii petroliere conduse de Mihail Hodorkovski, care intrase în conflict cu Putin după ce a început să finanţeze opoziţia rusă.

Printr-un alt decret, Vladimir Putin a făcut o serie de numiri în cadrul ministerelor de Interne şi Situaţiilor de Urgenţă, Serviciul Penitenciar, Comitetul de Anchetă şi Parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`