Prima pagină » Actualitate » Capusele liberale au sugrumat o institutie publica! Afacerile lor te lasa cu gura cascata

Capusele liberale au sugrumat o institutie publica! Afacerile lor te lasa cu gura cascata

24 oct. 2014, 22:20,
Vlad Rotaru, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:463393;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ O noua afacere de partid cutremura institutiile publice din judetul Iasi @ Timp de doi ani la rand fondurile publice derulate de Consiliul Judetean Iasi au intrat in buzunarele unor firme controlate de oamenii de la partidul acestuia @ In ultimul timp sumele decontate de Muzeul Literaturii Romane au ajuns numai in conturile celor care fac parte din gasca PNL Iasi

Membrii unei filiale politice din judetul Iasi au ajuns sa puna mana pe fondurile unei institutii publice subordonate tocmai sefului lor de partid. In ultimele luni, banii care s-au scurs la Muzeul Literaturii Romane (MLR) Iasi au intrat, in cea mai mare parte, in conturile firmelor conduse de membrii organizatiei PNL Iasi, formatiune controlata de Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi. Cum Muzeul Literaturii Romane se afla in subordonarea Consiliului Judetean Iasi este clar unde tind sa ajunga fondurile publice.

Cel mai bun exemplu a fost Festivalul International de Literatura si Traducere (FILIT), eveniment care a atras toate capusele liberale. Primele doua editii au fost un prilej numai bun pentru liberali de a suge fonduri publice pe seama unui festival important de literatura. Pana si firma fostului viceprimar PNL al municipiului Iasi a incasat bani cu nemiluita de pe urma FILIT. Si asta nu a fost tot. FILIT a fost doar o rampa de lansare pentru anumite personaje, care au profitat din plin si au ajuns la fondurile Muzeului Literaturii pentru a incasa si alte fonduri. Asa s-a intamplat si cu societatea Ademis Impex SRL din Iasi, firma care-si are sediul in zona Cantemir. Societatea este controlata de un anume Andrei Tabarcea.

Citeste si: Capusele liberale s-au lipit de inca un contract pe bani publici. Mii de euro pentru „studii de impact” – FOTO

Acesta este un apropiat al PNL Iasi si amic cu fostul viceprimar Marius Danga. Amandoi au colaborat la Bursa Romana de Marfuri – Terminalul Iasi, unde Danga indeplinea rolul de expert in achizitii publice. Aceasta societate a beneficiat anul trecut de circa 300 milioane lei vechi pentru o serie de servicii de consultanta in achizitii publice pentru FILIT, iar in acest an a mai incasat 250 milioane lei vechi pentru aceeasi speta. In ce a constat aceasta consultanta nimeni nu stie. Cert este ca firma Ademis Impex a reusit ca timp de doi ani sa puna mana pe sute de milioane de lei vechi pentru a oferi servicii de consultanta in achizitii publice unei entitati locale. Care la randul ei a dat alte contracte generoase din banii iesenilor pentru a-si bate joc de festivalul FILIT. Tabarcea nu a raspuns apelurilor telefonice ale reporterilor BUNA ZIUA IASI pentru a comenta situatia.

Nu e pentru prima oara

Gasca din PNL Iasi nu s-a limitat doar la asemenea nereguli. Culmea, tocmai firma controlata de actualul lider al organizatiei municipale PNL Iasi a incasat o suma frumoasa de la Muzeul Literaturii Romane, in contul organizarii editiei FILIT. Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Firma Fast Training Consulting SRL, cu sediul in Vaslui, specializata in cercetari sociologice, a facut un astfel de studiu in decursul anului precedent pentru care a incasat circa 32.000 lei. Firma este controlata de liberalii Tudor Jijie si Marius Danga, amandoi oameni de baza ai organizatiei liberale. In contul acelor bani, firma a realizat o asa-zisa cercetare sociologica privind impactul Festivalului International de Literatura si Traducere in judetul Iasi, alaturi de o evaluare a practicilor de consum cultural in randul iesenilor, precum si a gusturilor si stilurilor de consum cultural. Care au fost rezultatele acestui studiu? Nici de aceasta data nu s-a stabilit cu exactitate pentru ce a incasat firma sute de milioane lei vechi. Din moment ce pe scena FILIT au urcat autori controversati, care au recitat in fata unor minori, pasaje cu tenta erotica, este evident cum vad sefii judetului cultura ieseana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *