Prima pagină » Local » Captură impresionantă de droguri, într-o zonă de lux din Iași! Mascații au descins în forță! Cultiva canabis chiar lângă Little Texas!
Captură impresionantă de droguri, într-o zonă de lux din Iași! Mascații au descins în forță! Cultiva canabis chiar lângă Little Texas!

Captură impresionantă de droguri, într-o zonă de lux din Iași! Mascații au descins în forță! Cultiva canabis chiar lângă Little Texas!

28 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ a fost prins cu droguri într-o zonă de lux a orașului. Claudiu Roșu este acuzat că ar fi încercat să facă bani din canabis. Acum, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism l-au trimis în judecată. Acuzația adusă: trafic de droguri, în modalitatea cultivării și deținerii în vederea comercializării

Un ieșean prins cultivând canabis lângă Little Texas, restaurantul familiei Dan Fiterman și Patricia Fiterman, care au și spitalul Arcadia, a fost prins în flagrant recent de procurorii de la DIICOT. În urma unei acțiuni în forță, mascații au descoperit o cultură de canabis ce a fost înființată de către Claudiu Roșu.
Acum, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au trimis în judecată pe Claudiu Roșu. Acuzația adusă de anchetatori este cea de trafic de droguri, în modalitatea cultivării și deținerii în vederea comercializării. Urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus oamenii legii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanul, acuzat de trafic de droguri după percheziții

În urmă cu câteva săptămâni, ofițerii Biroului de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins în zona Moara de Vânt. Mascații au efectuat o percheziție la un suspect de trafic de droguri.
Oamenii legii au făcut mai multe percheziții domiciliare în acest caz și au găsit substanțe cu efecte psihoactive. Bărbatul, pe nume Claudiu Roșu, era suspectat de anchetatori de trafic de droguri de risc în forma cultivării și deținerii, în vederea comercializării. După percheziții, anchetatorii din cadrul DIICOT au ridicat mai multe probe care vor fi folosite împotriva ieșeanului.

Claudiu Roșu, reținut și, mai apoi, arestat preventiv de către magistrații ieșeni

În urma perchezițiilor, Claudiu Roșu a fost ridicat și dus la audieri. Mai apoi, procurorii au decis reținerea individului pentru 24 de ore, sub acuzația amintită. De asemenea, reprezentanții DIICOT au propus arestarea lui Claudiu Roșu.

„Instanța admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași cu privire la inculpatul Claudiu Roșu. În consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatului Claudiu Roșu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în modalitățile cultivării și deținerii în vederea comercializării, pentru o durată de 30 de zile”, au menționat atunci judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Acum, urmează ca aceeași magistrați să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul acuzat că a cultivat canabis într-o zonă de lux a Iașului. De altfel, acesta nu este singurul caz de ieșean suspectat de trafic de droguri. În ultima perioadă, astfel de cazuri par a se fi înmulțit în județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *