Prima pagină » Titlurile zilei » Captură impresionantă de droguri într-o zonă de lux a Iașului. Un traficant a încercat să dea un tun cultivând canabis chiar lângă Little Texas

Captură impresionantă de droguri într-o zonă de lux a Iașului. Un traficant a încercat să dea un tun cultivând canabis chiar lângă Little Texas

21 aug. 2020, 02:00,
Dragos Savin, în Titlurile zilei

Un traficant de droguri ce cultivă canabis lângă Little Texas, restaurantul familiei Dan Fiterman și Patricia Fiterman, care au și spitalul Arcadia, a fost prins în flagrant de procurorii de la DIICOT. Recent, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi a fost prezentat în fața judecătorilor. Magistrații au decis ca individul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Oamenii legii au făcut mai multe percheziții domiciliare în acest caz și au găsit substanțe cu efecte psihoactive. Bărbatul, pe nume Claudiu Roșu, este acuzat de anchetatorii de trafic de droguri de mare risc în vederea cultivării și deținere în vederea comercializării. După percheziții, anchetatorii au ridicat mai multe probe care vor fi folosite împotriva bărbatului.

Judecătorii au decis să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile

Judecătorii ieșeni l-au trimis după gratii.

„Admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași cu privire la inculpatul Roșu Claudiu și, în consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatului Roșu Claudiu, în prezent deținut în C.R.A.P. Iași, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în modalitățile cultivării și a deținerii în vederea comercializării, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.08.2020 și până la 17.09.2020, inclusiv, cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și Ministerul Public”, se arată în decizia judecătorilor.

Claudiu Roșu nu este singurul traficant care a cultivat canabis la Iași

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Dolniceanu, sub acuzația de trafic de droguri. Procurorii DIICOT au efectuat percheziții în casa tânărului. Perchezițiile au fost finalizate după câteva ore bune, iar Dolniceanu a fost săltat. Individul a fost băgat atunci în Centrul de Reținere și Arest Preventiv, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Anchetatorii au menționat că Adrian Dolniceanu și-a construit o adevărată seră la Tomești, în care cultiva canabis.

„Pe data de 23 octombrie 2019, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului A.D., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”, au precizat cei de la DIICOT.

Într-o seră a cultivat mai multe plante de canabis

Dolniceanu s-a apucat de afaceri cu sprijinul soției sale.

„În cursul anului 2019, cu sprijinul soției sale, inculpatul a înființat pe raza comunei Tomești, județul Iași, la adresa la care locuiesc cei doi împreună cu fiica minoră, pe terenul curții situat în spatele casei, în interiorul unor sere (construcții pe cadru de lemn, acoperite cu folie din plastic), o plantație ilicită de canabis de tip indoor, constituită din mai multe plante de canabis, în scopul recoltării și obținerii drogului de risc canabis (inflorescențe), droguri destinate atât comercializarii, cât și consumului personal”, au mai precizat procurorii ieșeni.

De pe plantația sa, Dolniceanu a obținut o cantitate impresionantă de droguri.

„În urma percheziției domiciliare, au fost ridicate trei kilograme de canabis, precum și alte bunuri și materiale utilizate în derularea activității infracționale”, au mai precizat anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *