Prima pagină » Pascani » Sanatate » Capsule de tămâie. Beneficii miraculoase pentru corp

Capsule de tămâie. Beneficii miraculoase pentru corp

01 apr. 2024, 13:23,
în Pascani

Rășina aromatică cunoscută sub numele de tămâie, provine de la arborii din genul Boswellia. Tămâia a intrigat oamenii de-a lungul istoriei datorită rolului său în ritualurile religioase iar, mai nou, pentru a potențialele beneficii ale capsulelor de tămâie. Această rășină are un miros lemnos, condimentat și poate fi inhalată, absorbită prin piele sau luată că supliment.

Capsule de tămâie. Beneficii tradiționale

În ultima perioadă, interesul pentru potențialele beneficii ale tămâiei s-a îndreptat și către capacitatea acesteia de a influența coagularea sângelui la nivel cerebral. Tămâia are un miros lemnos, condimentat și poate fi inhalată, absorbită prin piele sau luată ca supliment.

De-a lungul timpului, călugării au fost recunoscuți pentru remediile lor tradiționale, iar părintele Elefterie de la Mănăstirea Dervent nu face excepție. Acesta a prezentat un tratament pentru durerile de cap bazat pe tămâie și miere de albine, considerate două dintre cele mai puternice remedii naturale. Potrivit lui, acest amestec are capacitatea de a reduce disconfortul la nivelul capului, de a calma durerile și de a contribui la vindecarea vaselor de sânge afectate.

O practică tradițională în tratarea durerilor de cap implică folosirea tămâiei împreună cu mierea. Conform tradiției, acest remediu, aplicat pe scalp și lăsat să acționeze până la uscarea completă a mierii, poate fi util în ameliorarea durerilor de cap, precum și în tratarea consecințelor traumelor la nivelul capului, vaselor de sânge sparte și cheagurilor de sânge. Aceste beneficii se atribuie proprietăților antiinflamatoare, de vindecare, antiseptice și calmante ale tămâiei.

La ce concluzii au ajuns cercetătorii

Tămâia este o substanță rășinoasă obținută din arbori precum Boswellia sacra sau Boswellia serrata, remarcabilă pentru aroma sa distinctivă. Folosită tradițional în ceremonii religioase și în practici de vindecare, tămâia a captat și atenția cercetătorilor medicali.

Datorită potențialului său antiinflamator, aceasta poate ameliora anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi artrita reumatoidă, boala inflamatorie intestinală și astmul. Tratamentele pentru aceste condiții tind să se axeze pe reducerea inflamației. Prin ajutorul controlului inflamației, tămâia poate minimiza simptomele următoarelor afecțiuni.

Artrita reumatoidă. Inflamația din jurul articulațiilor este cauza principală a simptomelor artritei reumatoide (AR). Multe tratamente pentru AR, care includ medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și steroizi, se concentrează pe reducerea inflamației. Boswellia pare să fie eficient utilizat ca terapie complementară, reducând inflamația și, astfel, diminuând simptomele AR.

Cancer. Un studiu din 2016 a concluzionat că acizii boswellici ar putea avea proprietăți antitumorale, fiind toxici pentru celulele canceroase. Autorii au concluzionat că aceasta descoperire ar putea fi folosită în viitor pentru tratarea cancerului, deși sunt necesare studii clinice pentru a confirma acest lucru. De asemenea, un studio publicat în revista Oncotarget a dezvăluit că uleiul esențial din boswellia a afectat celulele agresive ale cancerului de piele fără a le afecta pe cele sănătoase.

Boala inflamatorie intestinală. Efectele antiinflamatorii ale tămâiei pot fi benefice și pentru persoanele cu boli inflamatorii intestinale (BII), cum ar fi colita ulcerativă și boala Crohn.
Un studiu pe animale publicat în World Journal of Gastroenterology a investigat efectele acizilor boswelici. S-a descoperit că aceștia au contribuit la îmbunătățirea markerilor BII fără a provoca efecte adverse asupra organelor înconjurătoare.

Astmul. Acidul boswellic ar putea avea un rol și în tratamentul astmului. Rezultatele cercetărilor au arătat că acidul boswellic suprimă inflamația căilor respiratorii și inhibă secreția de citokine, care sunt markeri ce duc la inflamație. Astfel, acidul boswellic pare să blocheze răspunsul alergic care provoacă astmul. Momentan, cercetătorii se concentrează pe realizarea de studii la nivel uman.

Boala Parkinson. Un studiu din 2019 a constatat că boswellia ar putea fi un instrument util în tratarea bolii Parkinson. În cadrul studiilor efectuate pe șoareci, boswellia a avut un efect antiinflamator și antioxidant, protejând neuronii și îmbunătățind funcția motorie.

Fundația pentru Artrită (Arthritis Foundation) recomandă administrarea, de trei ori pe zi, a aproximativ 300-400 de miligrame (mg) de capsule de tămâie pentru beneficii sesizabile. Totodată, este recomandat să cauți capsule care conțin acid boswellic într-un procent de 60 la sută, deoarece acesta este ingredientul activ.

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Playtech.ro
Nicușor Dan vrea să rupă tradiția președinților de până acum. Unde ar putea locui dacă va câștiga alegerile
observatornews.ro
Fiul de 3 ani al lui Ionel Ganea, în stare extrem de gravă după accidentul provocat de tatăl său. Martorii spun că tragedia era inevitabilă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Apare o nouă monedă în România. Când e ziua lansării
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Alegerile prezidențiale din 18 mai, anulate din cauza unui blackout
Playtech.ro
De ce să nu conduci cu 140 de km/h pe autostradă? Detaliul la care şoferii nu se gândesc niciodată
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Halep și-a deschis un nou hotel în Mamaia Nord. Prețul EXTREM de MIC cerut pe o noapte. Oricine poate sta aici!
redactia.ro
Momente romantice între George Simion și soția sa la prima dezbatere prezidențială. Cei doi au oferit imaginile serii
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 mai 2025
10 mai 2025