Prima pagină » Actualitate » Capra vecinului a murit! PNRR-ul Ungariei a fost suspendat după ce Dacian Cioloș a solicitat acest lucru

Capra vecinului a murit! PNRR-ul Ungariei a fost suspendat după ce Dacian Cioloș a solicitat acest lucru

07 iul. 2021, 11:00,
George Cristian în Actualitate

Pare că Dacian Cioloș şi-a atins obiectivul pentru care a fost trimis de România în Parlamentul European. Așadar, PNRR-ul Ungariei a fost suspendat de către Comisia Europeană iar Cioloș susţine că acest lucru s-a întâmplat la iniţiativa lui.

Vă aducem aminte faptul că europarlamentarul român a transmis o scrisoare deschisă conducerii susţinând că grupul din Parlamentul European pe care îl reprezintă se teme de destinaţia banilor alocaţi Ungariei de Europa.

PNRR-ul Ungariei a fost suspendat de Comisia Europeană după ce Dacian Cioloș a cerut acest lucru

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, președintele grupului din Parlamentul European, Renew Europe, anunţa cu mare fast faptul că şi-a atins obiectivul. Așadar, Dacian Ciolos a menţionat faptul că datorită lui, Comisia Europeană a suspendat PNRR-ul Ungariei

„Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orbán. Bun”, scrie pe Twitter Dacian Cioloș.

„De ce? Pentru că astăzi nu avem garanții că banii vor ajunge la ungurii cinstiți și merituoși – și nu la apropiații lui Orban”, adaugă Cioloș.

Dacian Cioloș a trimis o scrisoare deschisă către Ursula von der Leyen pentru neaprobarea PNRR-ului Ungariei

Liderul grupului Renew Europe, Dacian Ciolos a transmis în urmă cu o săptămână o scrisoare deschisă către Ursula von der Leyen în care cerea Comisiei Europene să nu aprobe PNRR-ul Ungariei. Acesta se temea de destinaţia greşită pe care cele 7 miliarde euro le-ar putea avea:

„Dragă Ursula, Vă scriem pentru a ne exprima îngrijorările. Până la 12 iulie va trebui aprobat planul de recuperare și reziliență al lui Viktor Orbán. Ungaria este eligibilă să primească până la 7 miliarde de euro. Și totuși veți avea foarte puține mijloace pentru a vă asigura că acești bani nu ajung în buzunarele greșite – după cum știți, regimul Orbán nu recunoaște competența Parchetului European. Frauda în Ungaria lui Viktor Orbán este endemică – sau pentru a cita Comisia: este . În 2020, serviciile dvs. au constatat inadecvarea cadrului anticorupție al Ungariei și că și ”, potrivit scrisorii semnată de Dacian Cioloș.

PNNR-ul României, când!?

În altă ordine de idei pare că europarlamentarii români se îngrijorează de soarta altor PNRR-ul, asta în timp ce al nostru a fost respins de mai multe ori în diversele forme pe care le-a avut. Altfel spus, este cel puţin ciudat cum unii europarlamentari se interesează de soarta altora când România se confruntă cu un eșec răsunător.
De altfel, în legătură cu destinaţia banilor, opoziţia din România s-a arătat socată de faptul că sunt sume mari alocate doar pentru firme de consultantă.

Marcel Ciolacu, liderul PSD afirmă faptul că sunt peste 2 miliarde de euro, bani destinaţi către firmele de casă a celor de la PNL-USR-PLUS.

”Creșterea vârstei de pensionare, înghețarea veniturilor – salarii, pensii , alocații, pe scurt #austeritate. Atât a mai rămas din poveștile cu investiții ”wow”, de zeci de miliarde de euro, promise prin PNRR, de președintele Iohannis și Guvernul Său de incapabili! Sărăcirea românilor și scăderea nivelului lor de trai, sub forma așa-ziselor ”reforme” sunt singurele certitudini din planul pe care Guvernul de dreapta l-a trimis la Bruxelles. #RomâniiTrebuieSăȘtie că vom împrumuta 15 miliarde de euro doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR. Dezvoltarea României, reducerea decalajelor, creșterea nivelului de trai al românilor, educația, sănătatea, infrastructura, agricultura și firmele românești mai pot aștepta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *