Prima pagină » Titlurile zilei » Capcanele de pe străzile din Iași! Șoferii sunt îngroziți când trebuie să treacă prin aceste locuri: „Simți cum se înclină mașina” – FOTO/VIDEO

Capcanele de pe străzile din Iași! Șoferii sunt îngroziți când trebuie să treacă prin aceste locuri: „Simți cum se înclină mașina” – FOTO/VIDEO

22 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Este dezastru pe unele străzi din Iași, deoarece asfaltul s-a denivelat și s-au creat valuri de dimensiunea unei palme. Astfel de probleme sunt pe bulevarde pe unde circulă mii de mașini zilnic

În intersecția de la Țesătura, strada este vălurită în mai multe locuri, astfel că până și pietonii trebuie să fie atenți pe trecere. Denivelările sunt de dimensiunea unei palme, iar asfaltul s-a ridicat până la nivelul trotuarului în unele locuri. Aceeași situație este și pe bulevardul Nicolae Iorga, segmentul dintre Gara Nicolina și Piața Nicolina.

Dezastru pe străzile din Iași

În fiecare an, este aceeași situație, iar șoferii s-au învățat deja să fie atenți pe aceste porțiuni de drum. Problema este, de fapt, una mult mai mare, TIR-urile nu ar trebui să circule prin municipiul Iași. Un oraș de o asemenea mărime încă nu are o centură ocolitoare, astfel că mașinile mare tonaj circulă pe bulevardele din Iași. În doar cinci minute, pe la Țesătura, au trecut în jur de 15 TIR-uri.

„Merg aproape zilnic cu mașina pe la Țesătura și în fiecare an este aceeași problemă. Doar că vara este mai nasol, deoarece este cald și asfaltul este fierbinte și mult mai maleabil, astfel că imediat se fac valuri. La trecerea de pietoni zici că mergi pe două canale cu roțile, nu trebuie să faci mișcări bruște”, a spus Ionuț, un șofer care trecea pe la intersecția de la Țesătura.

Pentru șoferii începători poate fi mult mai periculos să circule pe aceste străzi, deși nu ar trebui.

„Din cauză că asfaltul s-a denivelat, simți cum se înclină mașina spre trotuar. Deci trebuie să fii atent cum circulă, să nu pierzi controlul. Într-adevăr, s-au format ca niște borduri lângă trotuar. În mod normal, nu ar trebui să circule mașinile de mare tonaj prin oraș, în țările din vestul Europei, nu vezi așa ceva, însă, din păcate, nu există o șosea ocolitoare prin jurul orașului”, a precizat George, un șofer din Iași.

Aceeași problemă în fiecare an

Primăria Iași va face reparații asupra străzilor afectate, însă problema nu va fi înlăturată. Ar trebui să se găsească o mixtură asfaltică mai rezistentă, ca situație de compromis până ar fi finalizată o centură ocolitoare a orașului.

„Cunoaștem situațiile semnalate. Într-adevăr, sunt cauzate de traficul greu. În perioada următoare, odată cu vacanța de vară și cu diminuarea traficului rutier, vom interveni cu lucrări de întreținere și reparații, pe cât posibil în timpul nopții, ținând cont că străzile respective au și linii de tramvai”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Pe străzile din Iași, este dezastru din cauza TIR-urilor, astfel că asfaltul s-a denivelat, iar valurile au ajuns la nivelul unei palme.

Comentarii
  • Bodea amicul lui Chirica

    si administrator al segmentelor de drum este…….. pont: nu primaria

  • Schimbat contextura asfaltului. Gasiti reteta , fara ‘sprezece studii de fezabilitate , in tarile din sudul Europei sau tropicale. Asfaltal macar in zonele pietonale si unde sunt semafoare.

  • Asa, si daca ar fi sosea de centura, ce fel de asfalt ar pune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024