Prima pagină » Informații utile » Capcană pentru muște. Cum scapi de acești musafirii deranjanți

Capcană pentru muște. Cum scapi de acești musafirii deranjanți

31 iul. 2024, 09:41,
în Informații utile

Muștelele nu numai că sunt niște dăunători enervanți, dar acestea pot și contamina alimentele, iar excrementele lor lăsate pe pereți și obiecte sunt inestetice și dificil de îndepărtat. Află atât care sunt variantele de capcane pentru muște, dar de ce produse naturale din cămara ta te poți folosi.

Cele mai bune capcane pentru muște

Toată lumea a auzit sau a folosit măcar o dată paletele de muște. Însă puțini știu că acestea au evoluat, existând acum pe piață palete electrice. Acestea sunt mult mai eficiente, dar și mult mai distractive. Aceasta însă este o metodă pentru situațiile în care numărul muștelor din casă este mic.

O altă variantă este lipiciul pentru muște. Aceasta este sub forma unei benzi lipicioase, ambalată într-un tub. Insectele se lipesc de banda lipicioasă și se hrănesc din substanța ei, substanță toxică pentru muște. Aveți grijă totuși la faptul că, dacă banda este poziționată într-un mediu umed, își pierde eficacitatea. Deși conține substanțe nocive pentru insecte, acesta nu dăunează mediului. De asemenea, aceasta nu emană miros. Aceasta este utilă nu numai pentru muște, dar și pentru țânțari, molii, albine sau viespi.

O altă metodă eficientă sunt insecticidele. Acestea se dizolvă în apă și apoi, cu ajutorul unui pulverizator, sunt aplicate în locurile în care stau muștele de obicei. Singurul dezavantaj al acestei metode este că procesul trebuie repetat o dată la câteva săptămâni.

O altă metodă sunt dispozitive cu lumină UV, acestea putând avea grilaj metalic sau benzi adezive. În cazul grilajului metalic, muștele vor fi atrase de lumina UV, iar când vor ajunge la aceasta, vor fi electrocutate de acel metal.

Dispozitivele cu benzi adezive sunt recomandate doar în cazul încăperilor cu domeniul industriei alimentare, astfel încât să nu existe șansa ca insectele să ajungă în produsele alimentare.

Trucuri de eliminare a dăunătorilor cu ajutorul ingredientelor naturale

Dacă nu vrei să apelezi la soluții chimice, există și câteva variante la care puteți apela, ajutându-vă de produse din bucătărie. Puteți încerca ca, în loc de pulverizatorul cu insecticid, să pulverizați ulei de usturoi, în aceleași locuri. Sau puteți așeza strategic recipiente cu mujdei de usturoi.

Un remediu mai puțin cunoscut este lămâia cu cuișoare. Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie în jumătate și să înțepi fiecare bucată cu cât mai multe cuișoare. Feliile le așezați în locuri strategice iar muștele vor fi ținute la distanță datorită mirosului.

Plante precum lavanda, menta, citronela, busuiocul, rozmarinul, lămâia sau eucaliptul, dar și uleiurile aromatice din aceste plante sunt utile pentru a te proteja de muște. Le puteți planta aproape de casă sau în ghivece pe pervazuri pentru a reduce prezența muștelor.

Un alt remediu popular este oțetul de mere. Mirosul va face ca muștele să evite acel spațiu. Trebuie doar să trei sau patru degete de oțet într-un recipient pe care îl pui în locul în care ar veni muștele.

Cu ajutorul oțetului, poți face o soluție de pulverizat pe pereții casei. Soluția este preparat din o jumătate de litru de oțet, zece picături de detergent lichid, un baton de scorțișoară sau o lingură de pudră de scorțișoară și 500 ml apă. Pulverizarea se face de câte ori este nevoie și apar muște în casă.

Cea mai bună și potrivită capcană pentru muște depinde și de numărul de dăunători care au pătruns în casă. Poți încerca mai multe variante și să vezi care funcționează cel mia bine pentru situația ta.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Dragoş Anastasiu, despre directorii din companii de stat "blindaţi" cu contracte. "Problema nu e salariul"
Playsport.ro
Bolojan schimbă harta României. Comasarea primăriilor din țară și reducerea...
Evz.ro
Mica Deltă din Ardeal, sursa unei legende terifiante. Lacul fără fund, poartă spre alt tărâm?
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Lidl scade preţurile cu 40%. Produsele pentru care românii vor sta la coadă sâmbătă, 12 iulie
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 iulie 2025
11 iulie 2025