Prima pagină » Informații utile » Capcană pentru muște. Cum scapi de acești musafirii deranjanți

Capcană pentru muște. Cum scapi de acești musafirii deranjanți

31 iul. 2024, 09:41,
în Informații utile

Muștelele nu numai că sunt niște dăunători enervanți, dar acestea pot și contamina alimentele, iar excrementele lor lăsate pe pereți și obiecte sunt inestetice și dificil de îndepărtat. Află atât care sunt variantele de capcane pentru muște, dar de ce produse naturale din cămara ta te poți folosi.

Cele mai bune capcane pentru muște

Toată lumea a auzit sau a folosit măcar o dată paletele de muște. Însă puțini știu că acestea au evoluat, existând acum pe piață palete electrice. Acestea sunt mult mai eficiente, dar și mult mai distractive. Aceasta însă este o metodă pentru situațiile în care numărul muștelor din casă este mic.

O altă variantă este lipiciul pentru muște. Aceasta este sub forma unei benzi lipicioase, ambalată într-un tub. Insectele se lipesc de banda lipicioasă și se hrănesc din substanța ei, substanță toxică pentru muște. Aveți grijă totuși la faptul că, dacă banda este poziționată într-un mediu umed, își pierde eficacitatea. Deși conține substanțe nocive pentru insecte, acesta nu dăunează mediului. De asemenea, aceasta nu emană miros. Aceasta este utilă nu numai pentru muște, dar și pentru țânțari, molii, albine sau viespi.

O altă metodă eficientă sunt insecticidele. Acestea se dizolvă în apă și apoi, cu ajutorul unui pulverizator, sunt aplicate în locurile în care stau muștele de obicei. Singurul dezavantaj al acestei metode este că procesul trebuie repetat o dată la câteva săptămâni.

O altă metodă sunt dispozitive cu lumină UV, acestea putând avea grilaj metalic sau benzi adezive. În cazul grilajului metalic, muștele vor fi atrase de lumina UV, iar când vor ajunge la aceasta, vor fi electrocutate de acel metal.

Dispozitivele cu benzi adezive sunt recomandate doar în cazul încăperilor cu domeniul industriei alimentare, astfel încât să nu existe șansa ca insectele să ajungă în produsele alimentare.

Trucuri de eliminare a dăunătorilor cu ajutorul ingredientelor naturale

Dacă nu vrei să apelezi la soluții chimice, există și câteva variante la care puteți apela, ajutându-vă de produse din bucătărie. Puteți încerca ca, în loc de pulverizatorul cu insecticid, să pulverizați ulei de usturoi, în aceleași locuri. Sau puteți așeza strategic recipiente cu mujdei de usturoi.

Un remediu mai puțin cunoscut este lămâia cu cuișoare. Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie în jumătate și să înțepi fiecare bucată cu cât mai multe cuișoare. Feliile le așezați în locuri strategice iar muștele vor fi ținute la distanță datorită mirosului.

Plante precum lavanda, menta, citronela, busuiocul, rozmarinul, lămâia sau eucaliptul, dar și uleiurile aromatice din aceste plante sunt utile pentru a te proteja de muște. Le puteți planta aproape de casă sau în ghivece pe pervazuri pentru a reduce prezența muștelor.

Un alt remediu popular este oțetul de mere. Mirosul va face ca muștele să evite acel spațiu. Trebuie doar să trei sau patru degete de oțet într-un recipient pe care îl pui în locul în care ar veni muștele.

Cu ajutorul oțetului, poți face o soluție de pulverizat pe pereții casei. Soluția este preparat din o jumătate de litru de oțet, zece picături de detergent lichid, un baton de scorțișoară sau o lingură de pudră de scorțișoară și 500 ml apă. Pulverizarea se face de câte ori este nevoie și apar muște în casă.

Cea mai bună și potrivită capcană pentru muște depinde și de numărul de dăunători care au pătruns în casă. Poți încerca mai multe variante și să vezi care funcționează cel mia bine pentru situația ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024