Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Capcană de țânțari, facuta in casă, cu o eficiență formidabilă
Capcană de țânțari, facuta in casă, cu o eficiență formidabilă

Capcană de țânțari, facuta in casă, cu o eficiență formidabilă

28 iun. 2020, 10:58,
în Sanatate

Capcană de țânțari, facuta in casă. Nu este nevoie să trăiești într-o țară tropicală să te temi de țânțari, acești vectori nocivi ai bolilor. Mâncărimea mușcăturilor de țânțar și neplăcerea de a avea un țânțar care ne împiedică să dormim sunt suficiente pentru a ne teme. Iată cum să faceți o capcana de țânțari de casă foarte eficientă. În plus, este sigura pentru tine și animalele de companie!

În timpul unei invazii mari, ne protejăm adesea cu plase de țânțari, lumânări de țânțari, ghivece de flori și plante cu efecte respingătoare (geraniu, mentă, busuioc, lămâie, lavandă …), spray repelent pe bază de ulei esențial de eucalipt din citrice pentru a ține țânțarii la distanță, uleiul esențial de citronelă în difuzor pentru alungarea acestora, ultrasunete sau insecticid toxic pe bază de substanțe chimice pulverizatoare. De asemenea, avem grijă să scoatem orice apă stătătoare pentru a-i tine la distanta. Cu toate acestea, atunci când aceste insecte zburătoare sunt instalate, capcanele sunt o modalitate bună de a preveni proliferarea lor.

Ingredientele capcanei pentru respingerea țânțarilor din casă:

-200 ml apă
-50 g zahăr brun
-1 g drojdie de bere sau drojdie de brutar deshidratată
-O sticlă de plastic de 2 litri goale tăiată la jumătate, puțin peste mijloc

Capcană de țânțari, facuta in casă

Fierbeți apa și adăugați zahărul pe care il dizolvati bine și faceti un sirop. Lăsați apa să se răcească (dacă este necesar, va fi mai rapid la frigider). Apoi turnați siropul în partea de jos a sticlei și presărați drojdia la suprafață. Nu amesteca! În sfârșit, așezați partea superioară a sticlei ca o pâlnie peste partea inferioară (gâtul în ​​jos) cu ajutorul unei benzi de scotch!

Capcana de țânțari îi va atrage și vor rămâne prinși acolo și se vor îneca. Puteți face mai multe pentru mai multă eficiență (în special pentru a dormi liniștit în dormitor). Nu uitați să înlocuiți capcanele după 2 săptămâni. Capcana nu mai este eficientă când nu mai există bule pe suprafața lichidului, semn că fermentația s-a încheiat.

De ce funcționează atât de bine

Tantarii sunt atrași de dioxidul de carbon pe care îl eliberam în timpul respirației. Acesta este motivul pentru care femeile însărcinate sunt vizate în special vara: în timpul sarcinii, acestea expiră mai mult dioxid de carbon! Cu toate acestea, combinația de sirop și drojdie determină fermentația care, de asemenea, eliberează CO2. Gazul va captura apoi țânțarii.

Acesta este și motivul pentru care este important să respectați scrupulos rețeta. De exemplu, luați zahăr brun și nimic altceva. Zahărul alb rafinat fermentează mult prea repede și, prin urmare, funcționează mai puțin bine. Din același motiv, ar trebui să evităm să folosiți siropul de zahăr atunci când este încă fierbinte: va promova fermentarea prea rapidă.

Cu această capcană ecologică ușoară, nu este nevoie de solutii de țânțari care nu sunt foarte eficiente pentru a-i face să dispara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *