Prima pagină » Actualitate » Capacitatea secţiilor ATI va fi mărită. Ludovic Orban: „Avem soluții pentru fiecare regiune și pentru București” – VIDEO
Capacitatea secţiilor ATI va fi mărită. Ludovic Orban: „Avem soluții pentru fiecare regiune și pentru București” - VIDEO

Capacitatea secţiilor ATI va fi mărită. Ludovic Orban: „Avem soluții pentru fiecare regiune și pentru București” – VIDEO

16 nov. 2020, 12:10,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Primul ministru al statului român, Ludovic Orban, a precizat luni, 16 noiembrie 2020, faptul că săptămâna ce urmează la secțiile de Anestezie şi Terapie Intensivă se vor aduce circa 200 de paturi, iarCabinetul va aloca fonduri pentru a se asigura că toate secțiile ATI din cadrul statului român funcționează conform standardelor.

”Planul pe săptămâna asta prevede creșterea capacității cu cel puțin 200 de paturi. Sunt soluții pe care le-am gândit pe fiecare regiune, sunt soluții lși pentru București. De asemenea, am discutat și despre ventilatoare, acolo unde este posibil că creștem capacitatea la ATI.

Într-un moment dificil a făcut o declarație. Întotdeauna există vinovați individuali pentru orice tragedie. Acum, prioritatea noastră este să găsim soluții pentru a ne asigura că totul funcționează bine, pentru a asigura toate lucrările în secțiile ATI.”, a spus Ludovic Orban.

Nelu Tătaru: ”La spitalul din Piatra Neamț vor fi operaționalizate 11 paturi de Terapie Intensivă”

Cele 11 paturi de Terapie Intensivă de la Spitalul din Piatra Neamț vor fi operaționalizate luni seara sau marți dimineața, a ținut să precizeze ministrul Snătății, Nelu Tătaru, care afirmă că sunt încă două paturi pentru Unitatea de Primiri Urgențe pregătite pentru a prelua pacienți, dacă situația o impune.

„Chiar dimineață am discutat cu managerul de la Piatra Neamț. Astăzi operaționalizează Terapia Intensivă de la etajul trei, de unde sâmbătă au mutat către etajul doi. L-am întrebat și de necesar. Au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă, care vor fi operaționalizate în această seară sau mâine dimineață. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă, care pot prelua niște pacienți, dacă se agravează”, spune Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a ținut să completeze că sunt două anchete în curs, una a Parchetului General și una a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Legislația nu ne mai permite nouă să facem acele demiteri. Noi putem face o evaluare, propuneri sau recomandări”, afirmă Tătaru, întrebat dacă îl va emite pe managerul Spitalului din Piatra Neamț.

Două spitale din București devin unități suport Covid-19

Ministrul Sănătății a luat o decizie de ultimă oră ce-a comunicat-o presei. Nelu Tătaru a detaliat ce măsuri se vor lua după tragedia iscată din nefericire la Piatra Neamț, unde nu mai puțin de 11 oameni au murit arși pe secția Anestezie și Terapie Intensivă. Încă două unitățile medicale din Bucureşti – „Sfântul Ştefan” şi „Cantacuzino” – vor deveni unităţi suport COVID, a anunţat, luni, 16 noiembrie 2020, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Am identificat câte un spital în fiecare judeţ. În Bucureşti încă două spitale ‘Sfântul Ştefan’ şi ‘Cantacuzino’ pe care le operaţionalizăm ca şi suport COVID. Am şi transmis către DSP-uri să facă evaluarea acestor spitale”, a declarat Tătaru, la sediul Ministerului Sănătăţii.

Conform declarației ministrului, în funcţie de solicitări, se vor face detaşări de personal.

„După cum ştiţi, la nivelul celulei de criză de la Ministerul de Interne este acea evaluare a personalului pe care îl avem în cele şase specialităţi care în acest moment sunt în prima linie. În funcţie de solicitările pe care le avem din teritoriu, mobilizăm. (…) În contextul în care este nevoie în judeţele limitrofe se pot face acele detaşări sau chiar la distanţă”, a susţinut Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *