Prima pagină » Local » Capacele de canal din Iași vor fi schimbate! ApaVital SA a primit oferte de la două firme
Capacele de canal din Iași vor fi schimbate! ApaVital SA a primit oferte de la două firme

Capacele de canal din Iași vor fi schimbate! ApaVital SA a primit oferte de la două firme

02 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

O nouă serie de achiziții este anunțată de compania ApaVital SA. Recent, a fost lansată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de capace de canal. La procedură au fost depuse două oferte din partea agenților economici. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare în cadrul licitației

Compania de apă-canal a județului Iași a demarat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de capace de canal din fontă. Recent au fost depuse două oferte în cadrul procedurii cu o prevedere bugetară de 330.300 de lei fără TVA, aproape 66.000 de euro. Prima ofertă aparține societății Robmet SRL din județul Neamț, controlată de Radu Cucu și Laurențiu Cătălin Mircea Mînzățanu. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 49,2 milioane de lei, aproape 10 milioane de euro, profit de 8,2 milioane de lei, datorii de 29,6 milioane de lei, cu un număr de 39 de angajați.

A doua ofertă aparține societății Ziggiotto Industries SRL din județul Cluj. Firma aparține lui Lucian Hurducaș, care a înregistrat o cifră de afaceri de 29,6 milioane de lei, profit de 2,6 milioane de lei, datorii 5,7 milioane de lei și 7 angajați. În trecut, ApaVital a organizat licitații pentru furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

ApaVital cumpără capace de canal

Reprezentanții ApaVital au stabilit un necesar de 50 de grătare cu ramă din fontă ductilă (se poate prelucra în foi subțiri -n.r.) și 540 de capace cu ramă carosabil din fontă ductilă.

”Recepția cantitativă va consta în verificarea produselor contractate, împreună cu reprezentantul furnizorului, și va fi finalizată prin încheierea unui proces-verbal de recepție /predare – primire semnat de toți reprezentanții. Dacă vreunul dintre produse nu corespunde specificațiilor din oferta propusă, achizitorul are dreptul să îl respingă, iar furnizorul are obligația, fără a modifica prețul contractului, să înlocuiască produsele refuzate, să facă toate modificările necesare pentru ca produsele să corespundă specificațiilor tehnice”, se mai arată în documentația procedurii.

Contractul se va semna pentru o perioadă de 12 luni. ApaVital a anunțat și extinderea rețelelor de canalizare în mai multe localități din județul Iași. Asta, după ce a accesat fonduri europene în valoare de 500 de milioane de euro. În această perioadă au fost lansate mai multe licitații pentru modernizarea infrastructurii.

Compania de apă-canal a alocat 100.000 de euro pentru aparate de sudură

Totodată, ApaVital SA a organizat o altă procedură privind furnizarea mai multor loturi de aparate de sudură și accesorii pentru extinderea branșamentelor existente. Valoarea estimată a contractului este de 572.500 de lei fără TVA, aproape 100.000 de euro. Conform necesarului, vor fi achiziționate 8 aparate de sudură prin electrofuziune pentru conducte PEHD și aparat de sudură cap la cap – 8 bucăți. Contractul trebuie onorat în termen de 6 luni. Echipamentele vor fi folosite pentru branșările anunțate pentru perioada următoare. Autoritatea contractantă a lansat și alte licitații pentru achiziția de echipamente.

De precizat este că ofertele depus la ApaVital SA pentru furnizarea capacelor de canal au intrat în etapa de evaluare, iar oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *