Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cap de căpușă rămas în pielea câinelui: Iată ce trebuie să faci

Cap de căpușă rămas în pielea câinelui: Iată ce trebuie să faci

22 dec. 2021, 14:25,
în Stiri si curiozitati

Ai sesizat un cap de căpușă rămas în pielea câinelui? Nu te speria! Tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași simpli.

Până nu demult, căpușele erau asociate cu plimbările în pădure. Însă, în ultimul timp, auzim tot mai des de invazii de căpușe, chiar și în marile orașe. Acestea sunt extrem de periculoase, atât pentru sănătatea oamenilor, cât și pentru cea a animalelor. De aceea, trebuie să ai grijă de tine și de animalul tău, în special dacă ai un câine. Câinii sunt cei mai predispuși la găzduirea acestor paraziți externi.

La câine, căpușele pot provoca boli, ale căror simptome pot să nu fie evidente pentru stăpân. Astfel că, după fiecare plimbare, asigură-te că pe blana sau pielea animalului nu se află nicio căpușă. În cazul în care sesizezi una în pielea câinelui, nu încerca să o îndepărtezi acasă. Mergi, mai degrabă, la medicul veterinar. Dacă, totuși, ai încercat să o scoți, dar capul căpușei a rămas în piele, iată ce trebuie să faci.

căpușă pe pielea unui animal

La câine, căpușele pot provoca boli, ale căror simptome pot să nu fie evidente pentru stăpân.

Cap de căpușă rămas în piele la câine: Ce-i de făcut?

Ai sesizat că în pielea câinelui se află o căpușă. Ai luat o pensetă, dezinfectată în prealabil cu spirt, ai apucat corpul căpușei și ai tras încet, fără să îl răsucești. Dar, chiar și așa, capul căpușei a rămas în interior. Cea mai bună decizie în acest caz ar fi să iei cățelul și să fugi spre medicul veterinar. Însă, dacă nu ai această posibilitate, nu încerca să scoți capul căpușei, fiindcă vei răspândi infecția și viața animalului va fi pusă în pericol.

Tot ce trebuie să faci este să aștepți să dispară de la sine, iar leziunea ar trebui să se vindece în câteva zile. Totuși, în această situație, există posibilitatea ca în locul mușcăturii să apară o infecție. Astfel că, dacă observați apariția unor probleme de sănătate inexplicabile în termen de o lună de la momentul muşcăturii, trebuie să informaţi medicul despre data calendaristică la care a avut loc incidentul și despre zona de pe corp în care s-a produs. Acesta îi va administra un antibiotic, care va ajuta câinele să se vindece.

Cu toate acestea, animalul tău ar trebui să primească antibiotic, imediat ce ai sesizat că a fost mușcat de căpușă. Doar în acest mod te asiguri că nu va avea nicio problemă.

căpușă pe pielea unui animal

Nu încerca să scoți capul căpușei, fiindcă vei răspândi infecția și viața animalului va fi pusă în pericol.

Substanțe care le fac pe căpușe să iasă singure

O căpușă poate fi scoasă și fără să fie îndepărtată cu penseta. De exemplu, poți stropi căpușa cu spirt, fără să o atingi, iar ea va ieși singură.

O altă metodă de îndepărtare a căpușelor este să pui praf de purici pe zona în care aceasta se află. În trei sau patru ore ar trebui să moară, după care se usucă și cade.

Acetona este o altă substanță pe care căpușele nu o agreează. Înmoaie puţină vată în acetonă şi pune compresa peste parazit. Va ieşi singură.

De asemenea, te poți ajuta și de un băt de chibrit. Umezește un băț de chibrit și plimbă capul cu fosfor în jurul căpușei. Mirosul este foarte atractiv pentru acest parazit şi va scoate capul din pielea animalului pentru a se apropia de fosfor.

Nu în ultimul rând, sarea fină poate fi o soluție eficientă. Aplică sare fină pe locul în care s-a ataşat căpuşa şi pune un bandaj umed. În 20 de secunde, căpuşa va ieşi singură.

căpușă pe pielea unui animal

O căpușă poate fi scoasă și fără să fie îndepărtată cu penseta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`