Prima pagină » Economic Local » Cantitati uriase de ceapa produsa in judet vor ajunge in piete
Cantitati uriase de ceapa produsa in judet vor ajunge in piete

Cantitati uriase de ceapa produsa in judet vor ajunge in piete

19 apr. 2018, 20:43,
Raluca Costin în Economic Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:648610;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Reprezentantii Directiei pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Iasi au efectuat o prima vizita la lotul demonstrativ de ceapa, infiintat de un fermier din sat Bratesti, comuna StolniceniPrajescu. Lotul demonstrativ se intinde pe o suprafata de 1 hectar si este amplasat in extravilanul comunei.

Pe suprafata mentionata cultivata cu ceapa au fost semanate 4 soiuri, respectiv ceapa rosie de Buzau – 20 ari (aproximativ 200.000 seminte ), ceapa alba de Buzau – 30 ari (0,5 kg seminte ), ceapa Calatis- 25 ari (aproximativ 250.000 de seminte ) si ceapa Daytona – 25 ari (aproximativ 250.000 de seminte ). Semintele au fost achizitionate de la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau si de la firme cu notorietate in domeniu.

"Domnul Ovidiu Caprian a descris lucrarile efectuate pentru pregatirea terenului incepute din toamna anului trecut, a vorbit despre investitiile in utilaje, precum si despre modul in care a reusit sa adapteze unele utilaje pentru a reduce cheltuielile in achizitionarea unor alte utilaje de care ar fi avut nevoie. Tatal dumnealui, unul din legumicultorii cunoscuti in zona aceasta, a specificat faptul ca lucrurile invatate cu ocazia unor vizite de studiu l-au ajutat foarte mult si ca sprijina ideea realizarii de loturi demonstrative, la care elevii liceelor de profil agricol sau legumicultorii interesati de dezvoltarea propriilor exploatatii, sa poata avea posibilitatea de a acumula noi informatii despre cultura în câmp sau in spatii protejate", sustin reprezentantii DAJ Iasi.

De asemenea, consilierii in agricultura Iasi vor organiza in perioada urmatoare, în municipiul Pascani, o intâlnire intre reprezentantii hipermarketurilor prezente in municipiul Pascani, reprezentanti ai fermierilor din zona si primari ai localitatilor din zona Pascani, pentru a identifica posibilitatea cresterii cantitatilor de produse locale prezente pe rafturile hipermarketurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`