Prima pagină » Culinar » Cantități pentru prepararea a 100 de sarmale de post. Pregătiri înainte de praznic

Cantități pentru prepararea a 100 de sarmale de post. Pregătiri înainte de praznic

27 feb. 2025, 10:00,
în Culinar

Dacă organizați un eveniment unde participă mai multe persoane și vreți să gătiți, trebuie să știți cantitățile ingredientelor pentru prepararea a 100 de sarmale de post, pentru un rezultat mulțumitor și delicios.

Prepararea a 100 de sarmale de post este o sarcină destul de amplă, care presupune utilizarea unor ingrediente simple, dar pline de savoare. Iată cantitățile aproximative ale ingredientelor necesare pentru preparare.

Cantitățile pentru 100 de sarmale de post

În primul rând, ai nevoie de varză murată, aproximativ 3-4 capete mari (sau 3-4 kg de varză murată, în funcție de mărimea capetelor). Varza este ingredientul de bază pentru sarmale și se folosește atât pentru frunzele în care vor fi învelite sarmalele, cât și pentru a da un gust acidulat preparatului. Este important ca varza să fie bine desărată de a o folosi, pentru a nu fi prea sărată.

Apoi, e nevoie de 500-600 g de orez. Orezul este principalul ingredient care se combină cu legumele și condimentele pentru a forma umplutura sarmalelor. În mod ideal, orezul trebuie să fie bine spălat și adăugat în umplutură împreună cu ceapa, ciupercile sau alte legume, pentru a da textură și consistență.

Un alt ingredient important este ceapa. Este nevoie de 2-3 cepe mari. Aceasta adăugă un gust dulceag și o aromă intensă, iar pentru sarmalele de post, ceapa se călește ușor în puțin ulei sau apă pentru a fi mai ușor de amestecat cu celelalte ingrediente. De asemenea, poate contribui la înmuierea umpluturii.

Este nevoie și de 2-3 morcovi, fiind esențiali pentru un plus de gust și culoare în umplutură. Aceștia se rad sau se taie mărunt și se adaugă împreună cu orezul și ceapa pentru a completa umplutura.

Puteți adăuga și 500 de grame de ciuperci (sau ciuperci uscate, care se rehidratează). Ciupercile sunt o alegere populară pentru sarmalele de post, deoarece au o textură care imită carnea și un gust savuros. Acestea pot fi folosite proaspete, fie uscate și rehidratate.

E nevoie și de aproximativ 100 ml de ulei. Uleiul este folosit atât pentru călitul legumelor (ceapă, morcovi, ciuperci), cât și pentru punerea unui praf de ulei în oala în care vor fi gătite sarmalele, pentru a evita lipirea lor.

Condimentele nu pot lipsi

În ceea ce privesc condimentele, sarea și piperul trebuie să fie după gust, însă se recomandă aproximativ 1-2 linguri de sare, și 1 linguriță de piper măcinat. Alte condimente care pot fi folosite sunt foi de dafin (2-3 foi), cimbru uscat (1 linguriță), boia dulce (1 linguriță), sau mărar uscat, care adaugă arome specifice sarmalelor de post.

E nevoie și de aproximativ 300-400 g de roșii sau 1 conservă de roșii tocare. Roșiile se folosesc pentru a da un gust mai plăcut și pentru a asigura un lichid suficient pentru fiertul sarmalelor. Acestea pot fi adăugate în sosul în care se gătesc sarmalele.

Trebuie și aproximativ 2-3 litri de apă. Apa este esențială pentru a fierbe sarmalele, iar în funcție de cât de mult lichid se dorește în oală, poate fi ajustată. Unele persoane adaugă și puțin vin alb pentru un plus de aromă.

Pentru sarmalele de post, mai întâi se prepară umplutura de orez, legumele călite și ciupercile, amestecând toate ingredientele. Apoi, se pun frunzele de varză în care se învelesc porțiile de umplutură, iar sarmalele se așază într-o oală mare, alertând straturi de sarmale cu varză tocată. Peste acestea se toarnă apă și roșii, iar sarmalele se fierb la foc mic, timp de aproximativ 2-3 ore, până când sunt fragede și bine pătrunse.

Cantitățile pentru 100 de sarmale de post pot fi, desigur, modificate după gust. Acestea pot fi servite la diverse evenimente, alături de alte preparate de post.

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Jennifer Lopez, accident vestimentar la un concert caritabil. Decolteul prea adânc a lăsat la vedere tot ce ascundea sub rochie
Playtech.ro
Bancnota românească pe care o cumpără colecționarii cu 2500 de lei. Nu este rară, mulți încă o au acasă
observatornews.ro
Ilie Bolojan şi-ar putea aduce city managerul în Guvern. Numele de miniştri vehiculate: Birchall, Cioloş sau Drulă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vremea dă toate planurile peste cap. Probleme mari anunțate de ANM
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
A erupt și spune tot ce știe despre George Simion. Dezvăluiri teribile despre banii publici și planul pe care îl avea cu Georgescu
Playtech.ro
Românii care își distrug buletinele și pașapoartele pe TikTok riscă amendă. Ce spune legea despre acest trend periculos
Dailybusiness.ro
Boloș: Decât să așteptăm minuni pentru PNRR, mai bine implementăm proiecte
RomaniaTV
BOMBĂ în showbiz! Despărțire în familia Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur! Ea deja a plecat de acasă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Becali îl DISTRUGE pe Simion: ''A luat-o razna și ia substanțe. Primește ordine din Austria. E un om terminat. La revedere, pentru mine nu mai există''
redactia.ro
Cum l-a numit Mihai Gâdea pe George Simion după ce președintele AUR a jignit femeile din România
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`