Prima pagină » Eveniment-Social » Cantina Titu Maiorescu, paradisul hranei ieftine și gustoase! Studenții pot lua masa doar cu 10 lei: „Deseori vin aici, toată lumea face asta” – GALERIE FOTO

Cantina Titu Maiorescu, paradisul hranei ieftine și gustoase! Studenții pot lua masa doar cu 10 lei: „Deseori vin aici, toată lumea face asta” – GALERIE FOTO

09 feb. 2023, 02:00, 1 ,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pot lua masa la preț unic în oraș. Cantina studențească „Titu Maiorescu” este „vinovată” de acest lucru. Deși prețurile la alimente au explodat în ultimul an, reprezentanții universității nu au modificat foarte mult tarifele, tinerii putând în continuare să se hrănească cu bani puțini. Spre exemplu, o porție de piure de cartofi și un șnițel costă doar 10 lei

Una dintre cele mai cunoscute cantine din Iași potolește foamea a sute de studenţi din campus. Cantina „Titu Maiorescu” are locuri berechet la orice oră din zi, iar tinerii își pot cumpăra un fel de mâncare cu doar 10 lei. Meniul se schimbă în fiecare zi, aşa că aceștia nu se plictisesc și, fiindcă e foarte aproape de cămine, nici nu se mai obosesc să gătească, apelând la această variantă ieftină și gustoasă.

„Arătăm carnetul de student la pază și asta e, așteptăm ora 11:00 să se deschidă cantina. Eu sunt student în anul al III-lea la Facultatea de Fizică și deseori vin aici, cred că toată lumea face asta. Acum mai sunt plecați acasă, pentru că s-a cam terminat sesiunea, dar în rest e rând. Cu 10 lei, de obicei, îmi iau doar un piure și un șnițel, carnea s-a mai scumpit, atât. Dacă vrei pâine și salată, ajungi să plătești maxim 14 lei, depinde și de gramaj, dar, în general, cam așa e”, a declarat Mihai, student al Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Cum arată meniul cantinei studențești

La intrarea în cantină, studenţii sunt întâmpinați de o listă lungă, unde sunt afişate felurile de mâncare din ziua respectivă, precum și preţul pentru fiecare în parte.

Potrivit meniului afișat pe data de 8 februarie 2023, o ciorbă de pui costă 5,30 lei (400g), supa cremă de legume este 3,10 lei (400g), iar un borș ucrainian de legume e doar 2,5 lei (400g). În ceea ce privește fripturile, prețurile sunt un pic mai mari. O pulpă de pasăre la grătar costă 8,20 lei (150g), pieptul de pui este 9,20 lei (140g), cotletul de porc e 7 lei (100g), la fel și șnițelul, iar pârjoalele moldovenești costă doar 6,5 lei (150g). Garniturile (piure de cartofi, mazăre sote, pilaf de orez, fasole bătută, cartofi prăjiți, cartofi la cuptor) variază între 2,7 lei și 3,6 lei per 150g.

La desert, studenții pot servi o tartă cu fructe, la 6 lei, cremșnit, la 5 lei, prăjitură boema, tiramisu ori amandină. Apa este gratis, iar o chiflă costă 0,90 lei. Astfel, fiecare tânăr își poate crea un meniu întreg sau poate lua o masă, în 2023, cu doar 10 lei.

Programul de funcționare

Dată în folosinţă în septembrie 1965 şi modernizată în ultimii ani, cantina „Titu Maiorescu” are o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Capacitatea cantinei este de 810 locuri, din care 510 locuri în sala mare, 180 locuri în sala de protocol și 120 locuri în zona bar-cafenea.

Accesul în cantină se face pe baza legitimaţiei sau a carnetului de student, programul de funcționare începând de la ora 11:00 și terminându-se la 18:45, de luni până vineri. La parterul cantinei este amenajată o terasă, iar în corpul B al universităţii se regăsește, ca punct de lucru al cantinei, o cafenea studențească. Studenţii pot consuma sucuri şi produse de patiserie încă de la ora 7:00.

În cadrul cantinei, pe lângă servirea studenților, se realizează diverse mese festive, unde măiestria bucătarilor, cofetarilor şi a ospătarilor este apreciată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *