Prima pagină » Economic Local » Cantina socială a primăriei din Iași va primi alimente în valoare de 200.000 de euro
Cantina socială a primăriei din Iași va primi alimente în valoare de 200.000 de euro

Cantina socială a primăriei din Iași va primi alimente în valoare de 200.000 de euro

12 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Persoanele care depind de mâncarea oferită de cantina socială din Iași vor avea alimente și în perioada următoare. Licitația pentru furnizarea alimentelor este programată la mijlocul lunii iulie 2022

Direcția de Asistență Socială (DAS), subordonată Primăriei Iași, organizează noi licitații pentru desfășurarea activității curente. Astfel, pe data de 18.07.2022, este programată procedura privind furnizarea mai multor loturi de produse alimentare pentru cantina socială situată pe strada Sf. Andrei, nr. 70. Valoarea estimată a contractului este de 1.025.470 de lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro.

„Specificațiile tehnice care indică o anumită origine, sursă, producție, un procedeu special, o marcă de fabrică sau de comerț, un brevet de invenție, o licență de fabricație sunt menționate doar pentru identificarea cu ușurință a tipului de produs și nu au ca efect favorizarea sau eliminarea anumitor operatori economici sau a anumitor produse. Aceste specificații vor fi considerate ca având mențiunea de «sau echivalent»”, se arată în caietul de sarcini.

Și Penitenciarul de Maximă Siguranță a lansat o procedură similară.

Cantina socială a primăriei din Iași va primi alimente în 13 loturi

Licitația a fost împărțită în 13 loturi de produse: alimente de bază, conserve, condimente, carne de pasăre, carne și preparate de porc, carne de vită, lactate, ouă de găină, pește congelat, produse de panificație, diverse produse alimentare, legume proaspete, fructe și legume congelate. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru.

„Produsele se vor transporta cu mijloace auto, special amenajate, astfel încât să asigure, pe toată durata transportului, păstrarea nemodificată a caracteristicilor nutritive, organoleptice și fizico-chimice, să asigure protecția împotriva prafului, insectelor și rozătoarelor, să evite contaminarea chimică sau biologică. Produsele vor fi însoțite, pe parcursul transportului, de certificatul veterinar de transport, act ce atestă salubritatea produselor transportate, dar și de certificatul de calitate. Fiecare transport trebuie însoțit de documente care să ateste originea, proveniența și securitatea alimentară, care să provină numai de la unități autorizate sanitar-veterinar”, se mai arată în documentația procedurii.

La cantina socială, zilnic, mănâncă peste 100 de beneficiari.

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, costurile sunt de 600.000 euro

Totodată, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează o nouă licitație pentru achiziția de alimente și transportul acestora la cantina din campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”. Valoarea estimată a contractului este de 3.038.393 de lei, fără TVA, aproape 600.000 de euro. Procedura este programată pe data de 22.07.2022. Conform caietului de sarcini, licitația va fi împărțită în 13 loturi: alimente de bază, conserve, condimente, carne de pasăre, carne de porc, lactate, ouă de găină, produse de cofetărie și patiserie, produse de panificație, apă minerală și băuturi nealcoolice, legume proaspete și fructe, legume congelate, produse congelate.

„Produsele alimentare sunt de importanță majoră pentru autoritatea contractantă, acestea deservind activitatea cantinei din campusul studențesc, unde servesc masa, zilnic, un număr de aproximativ 900 de studenți. Contractul de furnizare reprezintă un acord-cadru de complexitate ridicată atât din punctul de vedere al executării – livrării, manipulării, descărcării, cât și din punctul de vedere al cantităților”, se arată în descrierea licitației.

Cantina socială primăriei din Iași va primi alimente după ce ofertele vor fi evaluate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *