Prima pagină » Economic Local » Cantina din Tudor Vladimirescu va primi mai multe loturi de alimente! Universitatea Tehnică din Iași cheltuie 1 milion de euro
Cantina din Tudor Vladimirescu va primi mai multe loturi de alimente! Universitatea Tehnică din Iași cheltuie 1 milion de euro

Cantina din Tudor Vladimirescu va primi mai multe loturi de alimente! Universitatea Tehnică din Iași cheltuie 1 milion de euro

06 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Furnizorii de alimente pot prinde un contract de 1 milion de euro la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Procedura pentru furnizarea produselor este programată la începutul lunii octombrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași anunță noi achiziții. Pe data de 04.10.2021 este programată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de alimente, 14 la număr. Valoarea estimată a contractului este de 4.790.492 lei fără TVA, aproape 1 milion de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Ultimele date arată că un număr de 900 de studenții foloseau serviciile cantinei.

„Produsele alimentare cuprinse în cele 14 loturi sunt de importanță majoră pentru autoritatea contractantă, acestea deservind activitatea cantinei din campusul studențesc, unde iau masa un număr de aproximativ 900 de studenți. Contractul de furnizare reprezintă un acord – cadru de complexitate ridicată, atât din punct de vedere a executării – livrării, manipulării, descărcării, cât și din punct de vedere al cantităților. Acest lucru îl poate îndeplini un ofertant care are experiență similară pentru livrarea acestor tipuri și cantități de produse și care poate colabora eventual cu producătorii pentru a putea oferta produse de calitate și la prețuri cât mai avantajoase pentru autoritatea contractantă”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul pentru cantina din campus

Printre produsele solicitate se numără făină, zahăr, lapte condensat, ciocalată, drojdie proaspătă, conserve, condimente, borș din tărâțe de grâu, aripi de pui, ficăței de pui, pulpe dezosate de pui, preparate din carne de porc, produse lactate, ouă de găină, produse de cofetărie și patiserie, produse de panificație, sucuri naturale, băuturi nonalcoolice, legume proaspete și fructe, legume congelate, produse congelate, etc.

„La data livrării, valabilitatea produselor să fie de cel puțin 80 la sută din totalul termenului de valabilitate. Produsele livrate să fie ambalate, sigilate și etichetate corespunzător. Furnizorul răspunde pentru calitatea produselor în cadrul termenului de garanție sau în cazul viciilor ascunse. Produsele depreciate în perioada de garanție vor fi înlocuite gratuit de furnizor. Termenul de garanție și termenul de valabilitate acordate produselor de către furnizor/producător sunt cele prevăzute în legislația în vigoare”, se mai arată în documentația procedurii.

Produsele vor fi achiziționate prin intermediul unui acord – cadru cu o valabilitate de 12 luni. Mai multe firme vor să furnizeze alimente și la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași.

Direcția Iași a înceheiat contractul pentru funizarea alimentelor

Totdată, recent, Direcția Creșe, aflată în subordinea Primăriei Iași, a semnat contractul pentru furnizarea mai multor loturi compuse din ouă, carne și produse din carne. Procedura a fost câștigată de două societăți: Saltempo SRL și Vanbet SRL. Valoarea finală a contractului este de 333.992 lei fără TVA. Produsele vor fi furnizate celor 12 creșe din administrare. Conform necesarului, Direcția Creșe va comanda 2.472 kilograme de pui grill refrigerat, pulpe de pui cu os – 3.125 kilograme, piept de pui cu os – 5.010 kilograme, ficat de pui refrigerat – 1.880 kilograme, piept de curcan – 3.566 kilograme, pulpă de mânzat – 2.698 kilograme, șuncă de pui – 856 kilograme, ruladă de pui – 397 kilograme, ouă – 54.700 bucăți. Un contract similar s-a defășurat și în anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *