Prima pagină » Local » Cântare pe drumurile județene. Se trece la verificarea mașinilor de mare tonaj
Cântare pe drumurile județene. Se trece la verificarea mașinilor de mare tonaj

Cântare pe drumurile județene. Se trece la verificarea mașinilor de mare tonaj

04 feb. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Autoritățile județene vor să-i prindă pe șoferii care circulă cu mașini de mare tonaj și care nu respectă limita la care pot fi încărcate aceste autoutilitare. Pe mai multe drumuri din județ vor fi instalate cântare de măsurat aceste mașini grele

Drumarii ieșeni au pus gând rău șoferilor de pe mașinile de mare tonaj care circulă pe arterele județene. Astfel, în vederea protejării drumurilor și a depistării conducătorilor auto care nu respectă limita de încărcare, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași va amenaja șase platforme pentru verificarea tonajelor autovehiculelor. Investiția va costa peste 623 de mii lei, iar execuția va dura 60 de zile de la data începerii lucrărilor.

„Este necesar să monitorizăm traficul greu pe drumurile județului deoarece unii conducători auto nu respectă limita până la care pot fi încărcate autocamioanele pe care le conduc. Am avut situații în care drumuri abia refăcute au fost deteriorate de suprasarcina mașinilor mari. Este nevoie de responsabilitate și responsabilizarea tuturor participanților la trafic dacă vrem să avem drumuri bune”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Platformele pentru verificarea tonajelor autovehiculelor vor fi amplasate pe DJ 208: Pașcani – limita jud. Suceava km. 30+050, partea stângă, (ieșire din municipiul Pașcani, pe DJ 208: Pașcani – limita jud. Suceava), km. 44+400, partea stângă, (ieșire din localitatea Lespezi), dar și pe DJ 248: lași – Scânteia, km.9+800, partea dreaptă (ieșire din localitatea Dumbrava). În plus, vor fi instalate și pe DJ 248: lași – Scânteia, km.27+300, partea stângă (localitatea Scânteia), pe DJ 282C: Țigănași -Vlădeni. km. 1+500. partea dreaptă (intrare localitatea Țigănași) și DJ -282 B: Șipote – Plugari, km. 34+500. partea dreaptă (ieșire din localitatea Plugari).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`