Prima pagină » Actualitate » Canotorii Ionela şi Marius Cozmiuc și-au anunțat retragerea. Au scris istorie la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale, dar şi la Europene

Canotorii Ionela şi Marius Cozmiuc și-au anunțat retragerea. Au scris istorie la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale, dar şi la Europene

08 aug. 2024, 19:40,
în Actualitate

Au scris istorie la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale, dar şi la Europene. Au dus drapelul României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi au bucurat milioane de români cu rezultatele lor.

Mai bine de 17 ani a muncit Marius Cozmiuc pentru a aduce cele mai bune rezultate la canotaj pentru România, iar soţia lui nu mai puţin de 15 ani. O viaţă întreagă, cum spun cei doi sportivi de performanţă. Au venit din Bucovina pentru a transmite tuturor că munca şi respectul sunt lecţii sfinte în drumul spre cele mai bune rezultate. Au cunoscut succesul pentru că au muncit pentru el. Acum însă au decis să se retragă.

„În urmă cu 2-3 ani am avut un gând de a ne retrage, însă Ionela mi-a spus „vreau să rămânem până la această olimpiadă pentru că vreau să obțin și eu medalia olimpică, tu ai obținut-o, dar vreau să o obțin și eu pe a mea”, spune Marius Cozmiuc, vicecampion olimpic la canotaj.

Ionela a cucerit argintul la dublu vâsle categorie ușoară alături de Gianina van Groningen. La acestă ediţie a Jocurilor Olimpice, Marius, soţul ei, a ocupat locul 5 în finala de 8 plus 1 rame. A reuşit în schimb să aducă argintul olimpic la Jocurile de la Tokyo.

„Dacă ar fi să o iau de la capăt știind cât de greu e și prin tot ce am trecut, aș spune da fără să stau pe gânduri. Nu ne place să spunem că am sacrificat ceva, pentru că atunci când faci un lucru de drag, acesta nu mai este un sacrificium”, spune Ionela Cozmiuc, vicecampioană olimpică la canotaj.

Mondialele din Canada fi ultima competiţie la care Ionela Cozmiuc va lua startul

Mondialele din Canada fi ultima competiţie la care Ionela Cozmiuc va lua startul. Ulterior, spun cei doi, se vor concentra pe familie.

„Sufletește încă nu mă simt pregătită, însă probabil că în timp mă voi obișnui cu ideea. Am dat canotajului cei mai frumoși ani și el mi-a dat mie cele mai frumoase rezultate, mi-a dat un soț, o familie, sunt foarte bucuroasă”, mai spune Ionela Cozmiuc.

„Vrem să ne relaxăm, să avem cât mai mult timp pentru noi, să călătorim, să ajungem acasa, să ne întâlnim cu familia, să petrecem mai mult timp cu ei, cu toți prietenii, că tot timpul am fost mai pe fugă”, transmite Marius Cozmiuc.

Împreună au adunat 19 medalii la marile competiţii

Ea are 8 medalii în carieră, e triplă campioană mondială şi triplă campioană europeană şi a fost la două ediţii de Jocuri Olimpice. El are 11 medalii în carieră, e dublu campion european, campion mondial şi vicecampion olimpic la Tokyo 2020. A participat până acum la patru ediţii ale Jocurilor. În plus soţii Cozmiuc au scris istorie la Paris. Ionela şi Marius sunt primul cuplu căsătorit purtător de drapel la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *