Prima pagină » Stiri si curiozitati » Canon pentru spovedanie. Ce rugăciuni să rostești pentru iertarea păcatelor

Canon pentru spovedanie. Ce rugăciuni să rostești pentru iertarea păcatelor

27 iun. 2023, 14:01,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Mulți credincioși rostesc un canon pentru spovedanie înainte de împărtășirea cu Sfintele Taine. Rugăciunile spuse înainte și după Împărtășanie au o putere vindecătoare deosebită și sunt de grabnic ajutor pentru cel copleșit de probleme și suferințe. Iată ce rugăciuni să rostești pentru iertarea păcatelor.

Canon pentru spovedanie

Înaine ca un credincios să se împărtășească cu Sfintele Taine, acesta trece printr-o etapă de pregătire spirituală. Pentru a scăpa de gândurile negre, de deznănedje și de suferințe trupești sau sufletești, este bine să rostim un canon pentru spovedanie.

,,Ție, Doamne, Celui Ce ești Unul bun și Care nu ții minte răul, Îți mărturisesc păcatele mele. La tine cad strigând eu, nevrednicul: greșit-am, Doamne, greșit-am și nu sunt vrednic să caut spre înălțimea cerului din pricina mulțimii nedreptăților mele. Dar, Doamne al meu, dăruiește-mi lacrimi de pocăință, Cel Ce ești Unul Bun și Milostiv, ca prin acestea rugându-mă Ție, să mă curățesc mai înainte de sfârșitul meu de tot păcatul. Căci prin înfricoșătoare și groaznice locuri am a trece odată ce mă voi despărți de trup, și mulțime de demoni întunecați și lipsiți de omenie mă vor întâmpina atunci, și nimeni nu mă va însoți ca să-mi vină întru ajutor sau să mă izbăvească.

Pentru aceea cad înaintea bunătății Tale, să nu mă dai celor ce mă batjocoresc, nici să se laude cu mine vrăjmașii mei, Bunule Doamne, nici să zică: în mâinile noastre ai venit și nouă ne-ai fost dat. Nu, Doamne, nu uita mărinimiile Tale și nu-mi răsplăti mie după fărădelegile mele, nici nu Îți întoarce fața Ta de la mine. Ci Tu, Doamne, mustră-mă, însă cu milă și îndurare, ca să nu se bucure de mine vrăjmașul meu. Ci stinge înfricoșarea lui care o îndreaptă asupra mea și toate lucrurile lui le zădărnicește. Și dă-mi cale neîmpiedicată către Tine, Bunule Doamne, pentru că și de am păcătuit, n-am alergat la alt tămăduitor și n-am întins mâinile mele către Dumnezeu străin.

Nu lepăda, dar, rugăciunea mea, ci auzi-mă întru bunătatea Ta și întărește inima mea întru frica Ta. Și să fie harul Tău asupra mea, Doamne, Lumină mai presus decât toată lumina, Bucurie mai presus decât toată bucuria, Odihnă mai presus decât toată odihna, Viața cea adevărată și mântuirea, care rămâi în vecii vecilor. Amin.”

Cum să te rogi pentru a avea parte de ajutor divin

Rugăciunile rostite pentru spovedanie sunt de grabnic ajutor pentru cel copleșit de disperare, deznădejde și suferințe. Îninate de Spovedanie și Împărtășanie este bine să rostim câteva rugăciuni tămăduitoare, de liniștire și făcătoare de minuni.

,,Doamne, nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine, nici cu iuţimea Ta să mă cerţi. Miluieşte-mă, Doamne, că sunt neputincios; vindecă-mă, Doamne, că s-au desfăcut oasele mele şi Sufletul meu s-a spăimântat foarte şi Tu, Doamne, până când? Întoarce-te, Doamne, izbăveşte Sufletul meu, mântuieşte-mă pentru Mila Ta. Că nu este în moarte cel ce Te pomeneşte pe Tine şi în iad cine se va mărturisi Ţie? Ostenit-am în suspinul meu, spăla-voi în toate nopţile patul meu, cu lacrimile mele voi uda aşternutul meu. Tulburatu-s-a de necaz ochiul meu, învechitu-m-am între toţi vrăjmaşii mei. Depărtaţi-vă de la mine toţi cei ce lucraţi fărădelegea, că a auzit Domnul glasul plângerii mele, auzit-a Domnul cererea mea, Domnul a primit rugăciunea mea. Să se ruşineze şi să se înspăimânteze toţi vrăjmaşii mei, să se întoarcă şi să se ruşineze foarte degrabă.”

Canonul pentru spovedanie se rostește cu multă credință și smerenie înainte de împărtățirea cu Sfintele Taine. Acest canon are o putere vindecătoare deosebită și este de grabnic ajutor pentru cel cuprins de deznădejde și împovărat de griji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024