Prima pagină » Stiri si curiozitati » Canon de rugăciune pentru părintele duhovnic. Cum să te rogi pentru a fi ferit de primejdii

Canon de rugăciune pentru părintele duhovnic. Cum să te rogi pentru a fi ferit de primejdii

28 oct. 2022, 13:06,
în Stiri si curiozitati

Este bine să rostim cât mai des cu putință un canon de rugăciune pentru părintele duhovnic. Acest canon îl protejează pe preot de toate relele lumești și îl ajută pentru a purta povara păcatelor enoriașilor săi. Iată cum să te rogi pentru a fi ferit de primejdii.

Canon de rugăciune pentru părintele duhovnic

Fiecare credimcios are un duhovnic al său la care merge, se spovedește și îi mărturisește toate păcatele sale. Rolul unui duhovnic este foarte important în viața enoriașului, de aceea sunt necesare o serie de virtuți și calități ale acestuia pentru a fi un model pentru credincioși. Este bine să rostim cât mai des cu putință un canon de rugăciune pentru părintele duhovnic, pe lângă celelalte rugi de cerere sau de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu.

,,Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, care pe desfrânata şi pe tâlharul i-ai primit, primeşte şi rugăciunea mea pentru robul tău, duhovnicul meu (numele) ales de Tine să poarte povara păcatelor mele în faţa Ta, aşa cum Tu porţi povara lumii întregi în faţa Tatălui Ceresc. Iartă-i toate greşelile lui pentru dragostea şi jertfa stăruitoare ca să pun început bun de pocainţă eu, oaia rătăcită.

Cercetează-l degrabă şi vezi nevoile lui. Vindecă-l de toată boala şi întinăciunea trupească şi sufletească şi de slăbiciunea firii celei căzute. Izbăveşte-l de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, de tot răul şi ispitele ce i-au venit pentru păcatele mele. Sporeşte-i înţelepciunea, îndelunga răbdare, liniştea, pacea şi mulţumirea sufletească. Înmulţeşte-i puterea, sporeşte-i blândeţea şi purtarea de grijă şi împlineşte toate cele de folos lui. Dă-i minte luminată şi pricepere sfântă care se pogoară de la Tine, Împăratul Luminii. Bine-sporeşte în el Doamne şi dăruieşte-l sănătos, îndelungat în zile, drept învăţând cuvăntul adevărului Tău. Amin.

Împărate Ceresc, Mângâietorule, deschide stavila cerului şi plouă peste duhovnicul meu (numele) belşug de har şi bogată milă. Pogoară-te asupra lui, odihneşte în el pururea şi revarsă peste el mulţimea îndurărilor Tale. Amin. Maica Domnului, acoperă cu Atotputernicul tău Acoperământ pe robul tău, duhovnicul meu (numele) şi roagă-te Bunului Dumnezeu să-l miluiască pentru rugăciunile tale. Izbăveşte-l de toată ispita trupească şi sufletească, curăţă-l, tămăduieşte-l, întăreşte-l şi sănătate deplină dăruieşte-i. Amin.”

Pe lângă acest canon de rugăciune pentru părintele duhovnic, este bine să citim în fiecare seară sau dimineață un canon către îngerul păzitor. Acesta se rostește pentru a avea parte de liniște sufletească, ajutor divin și spor în toate. Atunci când suntem copleșiți de griji și împovărați de suferințe, temeri și probleme, putem citi în fiecare zi canonul Mântuitorului pentru iertarea păcatelor.

Ce rugăciune să rostești pentru îndepărtarea relelor

Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. Rostirea acestora are un efect tămăduitor asupra celui greu încercat de probleme. Pentru îndepărtarea relelor lumești și a ispitelor din viața noastră, dar și pentru a avea parte de ocrotirea divină, este bine să rostim zilnic o rugăciune făcătoare de minuni și cu efect imediat.

„Doamne, așa precum arde lumânarea mea de repede, luată din sfânta biserică, tot așa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precista și toți sfinții, ca să piară tot atât de repede toate făcăturile, spurcăciunile, toate relele și patimile, blestemele și lucrurile diavolești, farmecele, descântecele, meșteșugurile și uneltele diavolești de la locul unde stau, de la casa mea, din familia mea, de la cei bântuiți de patimi (băutură, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare și nesupunere, înjurăturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea.

Doamne, ferește familia mea și sufletele noastre de toate încercările și răutățile și dă-ne, Doamne, sănătate, împliniri, realizări și viață fără de primejdii. Doamne, întărește-mă și păstrează-mi credința strămoșilor, credința creștinilor. Doamne, ocrotește pe părinții mei, pe frații mei, pe surorile mele (se spun numele lor) și dezleagă blestemele viilor și morților căzute asupra noastră. Și luminează mintea și soarta copiilor noștri, dă-le spor la învățătură și reușită în viață.”

Canonul de rugăciune pentru părintele duhovnic se rostește cât mai des cu putință împreună cu rugăciunile de cerere și de mulțumire către Mântuitorul. Duhovnicul are un rol important în viața spirituală a fiecărui credincios, ajutându-l pe acesta să se apropie de divinitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *