Prima pagină » Stiri si curiozitati » Canon de rugăciune pentru căsătorie. Când și cum se citește

Canon de rugăciune pentru căsătorie. Când și cum se citește

03 mai 2023, 10:07,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Cei care vor să își întemeieze o familie pot citi cât mai des cu putință un canon de rugăciune pentru căsătorie. Acesta are o putere deosebită și este făcător de minuni pentru cel copleșit de singurătate, suferință și deznădejde. Canonul de rugăciune pentru căsătorie este de grabnic ajutor și pentru buna înțelegere între soți și armonie în casă. Iată când și cum se citește.

Canon de rugăciune pentru căsătorie

Tinerii care vor să își întemeieze o familie și doresc să își întâlnească jumătatea trebuie să rostească zilnic un canon de rugăciune pentru căsătorie. Acesta se citește cu multă smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre. Pentru a avea o familie frumoasă sau pentru buna înțelegere între soț și soție este bine să citim acest canon făcător de minuni și cu efect imediat pentru cel credincios.

,,Atotbunule Doamne! Ştiu că fericirea mea cea mare stă în a Te iubi cu tot sufletul meu şi cu toată inima mea şi în a împlini întru totul sfântă voia Ta. Aşadar, Tu Însuţi îndrumă, Dumnezeule, sufletul meu şi umple inima mea: vreau să Îţi plac doar Ţie, fiindcă Tu eşti Ziditorul meu şi Dumnezeul meu.

Păzeşte-mă de trufie şi de iubirea de sine: să mă împodobească priceperea, smerenia şi curăţia. Lenevirea îţi e urâtă şi naşte patimi: Tu dă-mi hărnicie şi binecuvântează ostenelile mele. Iar întrucât legea Ta porunceşte ca oamenii să trăiască în căsnicie cinstită, adu-mă, Părinte Sfinte, la această chemare sfinţită de către Tine, fiindcă Tu ai zis: „Nu este bine ca omul să fie singur” şi făcându-i lui femeia ca să-i fie ajutor le-ai dat binecuvântare să crească, să se înmulţească şi să umple pământul. Auzi smerita mea rugăciune, care se înalţă către Tine din adâncul inimii de fecioară: dă-mi soţ cinstit şi binecredincios, ca să Te preaslăvesc în dragoste şi înţelegere împreună cu el pe Tine, Dumnezeul Cel Milostiv, pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Pe lângă canonul de rugăciune pentru căsătorie putem rosti și o rugăciune la aprinderea candelei. Aceasta este de grabnic ajutor la vreme de întristare, necaz și suferință trupească sau sufletească.

Cum să te rogi pentru armonie în familie

Este binecunoscut faptul că rugăciunea este o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. Pentru a avea parte de armonie în casă, spor în toate și înțelegere în familie este bine să citim o rugăciune tămăduitoare și făcătoare de minuni pentru ocrotirea celor dragi.

,,Fii Tu, Doamne, și azi, pacea, liniștea, armonia și buna rânduială a familiei noastre. Îți mulțumesc pentru toată bunăstarea materială pe care ne-ai dăruit-o până acum. Îți mulțumesc pentru darurile și harurile cele tainice pe care le-ai revărsat cu dragoste peste noi. Vino și acum și îți fă locaș în casa și în familia mea și locuiește între noi și fii Tu bucuria și siguranța vieții noastre pe acest pământ și ne curățește de orice umbră a răului. Apără-ne de orice ființă răufăcătoare și ne scoate din toate necazurile noastre.

Doamne Tată Cresc, toate câte le voi întâlni și le voi auzi în această zi, învață-mă și mă ajută să le văd și să le primesc în pace cu sufletul meu liniștit și înţelepţit de Cuvântul Tău, și ajutat de puterile Tale cele cerești spre binele meu și al semenilor mei. Învaţă-mă să mă port cu dragoste și cu înțelepciune față de toți cei din familia mea și față de toți semenii mei.”

Canonul de rugăciune pentru căsătorie se citește cât mai des cu putință pentru a avea parte de armonie în familie, spor în casă și liniște sufletească. Acest canon are o putere vindecătoare deosebită și este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă smerenie și credință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *