Prima pagină » Stiri si curiozitati » Canon de rugăciune înainte de Sf. Împărtășanie. Cum să te rogi înainte de a primi Dumnezeieștile Taine

Canon de rugăciune înainte de Sf. Împărtășanie. Cum să te rogi înainte de a primi Dumnezeieștile Taine

27 sept. 2022, 12:20, 1 ,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Este important să rostim un canon de rugăciune înainte de Sf. Împărtășanie pentru a ne pregăti spiritual să primim trupul și sângele Domnului. Înainte de a ne spovedi și împărtăși, trebuie să pregătim sufletul și mintea și să ne rugăm cu smerenie și credință. Iată cum să te rogi înainte de a primi Dumnezeieștile Taine.

Canon de rugăciune înainte de Sf. Împărtășanie

Este bine să rostim câteva rugăciuni tămădutioare înainte de spovedanie și împărtășanie. Aceste rugi făcătoare de minuni îl ajută pe credincios să scape de gândurile rele, să se pregătească duhovnicește pentru a primi Sfintele și Prea Curatele Taine, dar și pentru a-i fi iertate toate păcatele săvârșite cu voie sau fără voie.

,,Pâine a vieții celei veșnice să-mi fie mie Trupul Tău cel sfânt, Milos­tive Doamne, și scump Sângele Tău, și tă­mă­duire durerilor celor de multe feluri. Învrednicește-mă, Stăpâne, pe mine, nevrednicul, să mănânc Trupul Tău cel preacurat și să beau Sângele Tău cel preascump, cu credință și cu dragoste.

Întinat fiind cu lucruri netrebnice, eu, ticălosul, nu sunt vrednic să mă îm­păr­­tășesc cu preacuratul Tău Trup și cu dumnezeiescul Tău Sânge, Hris­­toase; ci fă-mă vrednic de aceasta. Dă-mi, Hristoase, picături de la­crimi, care să-mi curățească necu­răția inimii mele, ca, fiind curățit, în cuget curat, cu credință și cu frică să vin, Stăpâne, spre împărtășirea Da­rurilor Tale.

Spre iertarea păcatelor să-mi fie mie Preacuratul Tău Trup și dum­ne­­ze­ies­cul Tău Sânge, și spre îm­păr­­tă­șirea cu Duhul Sfânt, și spre viața de veci, Iubitorule de oameni, și spre în­de­păr­tarea durerilor și a necazurilor.

Pe lângă acest canon de rugăciune făcător de minuni și de grabnic ajutor, putem rosti cât mai des cu putință și rugăciunea serii pentru îndepărtarea relelor, liniște sufletească și spor în toate. La vreme de boală și grea durere trupească sau sufletească este bine să citim Acatistul Izvorul Tămăduirii. Acesta are o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Ce rugăcini să rostești pentru iertarea păcatelor

Înainte de a ne împărtăși cu Sfintele și Prea Curatele Taine este important să ne pregătim spiritual. De aceea, se rostesc câteva rugăciuni de liniștire și pocăință. Pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de iertarea păcatelor putem citi Psalmul 115.

,,Fărădelegile mele trece-le cu ve­derea, Doamne, Cel ce Te-ai născut din Fecioară, și curățește inima mea, fă­când-o biserică a Preacu­ratului Tău Trup și Sânge, și nu mă lepăda pe mine de la fața Ta, Cel ce ai nemă­su­rată mare milă.

Spre împărtășirea Sfintelor Tale Taine cum voi îndrăzni eu, nevred­nicul? Că de voi cuteza să mă a­pro­pii de Tine, laolaltă cu cei vrednici, haina mă vă­dește că nu este de cină și osândă voi pricinui prea păcătosului meu su­flet; ci curățește, Doamne, necu­răția sufletului meu și mă mântuiește, ca un iubitor de oameni. Amin.

Pentru a ne pregăti spiritual să primim trupul și sângele Domnului este bine să citim un canon de rugăciune înainte de Sf. Împărtășanie. Acesta are o putere tămăduitoare deosebită și este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *