Prima pagină » Stiri si curiozitati » Canon de pocăință către îngerul păzitor. Când și cum se rostește pentru a fi iertați de păcate

Canon de pocăință către îngerul păzitor. Când și cum se rostește pentru a fi iertați de păcate

04 ian. 2022, 15:15,
în Stiri si curiozitati

Mulți credincioși se întreabă de ce este bine să rostim un canon de pocăință către îngerul păzitor. Este știut faptul că fiecare persoană are un înger păzitor, care îl ocrotește pe tot parcursul vieții. Pe lângă rugăciunile binecunoscute de creștini și rostite în momentele de deznădejde și suferință, preoții ne îndeamnă să citim zilnic canonul către îngerul nostru păzitor.

Astfel, vom primi ajutorul forțelor cerești și vom reuși să trecem peste evenimentele nefericite din viața noastră. Iată când și cum se rostește acest canon pentru a fi iertati de păcate.

Canon de pocăință către îngerul păzitor pentru cei cu sufletul împovărat

Rugăciunile sunt înzestrate cu o forță deosebită și îl ajută pe cel credincios să depășească orice suferință trupească sau sufletească. Fie că este vorba de o boală chinuitoare, de probleme de sănătate, fie suntem copleșiți de necazuri și deznădejde, rugăciunile sunt salvatoare pentru fiecare creștin.

Preoții ne îndeamnă să rostim un canon de pocăință către îngerul păzitor ori de câte ori simțim că avem sufletul împovărat de griji și suntem nefericiți. În momentele de cumpănă și disperare rostirea acestui canon ne va călăuzi și ne va limpezi gândurile negre.

,,Pe tine păzitorul cel neadormit al sufletului meu, şi apărătorul şi povăţuitorul vieţii mele, pe care l-am primit de la Dumnezeu, te laud, dumnezeiescule Îngere al lui Dumnezeu cel atotţinător.

Vrând ca toţi muritorii să se mântuiască, Cuvinte, pus-ai pe sfinţii Îngeri povăţuitori şi luminători oamenilor: ca să ne povăţuiască spre frica Ta.

De noapte întunecată fiind cuprins, şi cu negura deasă a patimilor fiind acoperit, cu lumina pocăinţei luminează-mă, povăţuitorule şi folositorule al meu.

Noian de noroi şi întuneric de gânduri ruşinoase întru mine izvorăsc, despărţind de Dumnezeu mintea mea: pe care fă-l să se usuce, sprijinitorule al meu.”

Când și cum se rostește acest canon pentru a ne fi iertate păcatele

Canonul de pocăință către îngerul păzitor este înzestrat cu o forță vindecătoare deosebită. Preoții ne sfătuiesc să rostim această rugă puternică în fiecare seară pentru a scăpa de gândurile necurate.

La fel de importantă este și rostirea unei rugăciuni către sfinții arhangheli pentru a fi protejați de cele rele.

Forțele cerești sunt grabnic ajutătoare, iar un canon către îngerul nostru păzitor ne va ajuta să fim smeriți și să conștientizăm păcatele săvârșite. Înainte de rostirea canonului este necesară o pregătire spirituală din partea credinciosului.

Preoții ne sfătuiesc să citim această rugă seara, înainte de culcare, în camera noastră și în liniște deplină. De asemenea, este bine să rostim și câteva rugăciuni de seară pentru familie. Acestea vor aduce liniște și armonie în casă.

Rugăciunea pentru sporul casei este grabnic ajutătoare pentru cei din familie, iar rostirea ei cu multă convingere va aduce belșug și prosperitate.

Odată cu rostirea canonului de pocăință putem citi și rugăciunea către Sfântul Înger păzitor, a Sfântului Macarie cel Mare.

,,Sfinte Îngere, cel ce stai înaintea pătimaşului meu suflet şi a vieţii mele celei ticăloase, nu mă lăsa pe mine, păcătosul, nici nu te depărta de la mine pentru necurăţia mea; nu da loc dracului celui viclean ca să-mi stăpânească cu silnicie acest trup muritor. Întăreşte mâna mea cea ticăloasă şi proastă şi mă îndreptează la calea mântuirii.

Aşa, Sfinte Îngere al lui Dumnezeu, cel ce stai înaintea sufletului meu celui ticălos şi a trupului, iartă-mi toate cu câte te-am scârbit în toate zilele vieţii mele şi orice am greşit întru această zi.

Acoperă-mă întru această noapte şi mă păzeşte de toată ispita şi cursa potrivnicului, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu.

Şi te roagă pentru mine către Domnul, să mă întărească întru frica Sa şi vrednic să mă arate pe mine, robul, bunătăţii Sale. Amin.”

Preoții ne îndeamnă să citim zilnic un canon de pocăință către îngerul nostru păzitor. Rostirea acestei rugi ne ajută să scăpăm de gândurile rele și să depășim momentele de suferință și deznădejde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *