Prima pagină » Actualitate » Canicula face prăpăd în România! Peste 1.400 de apeluri la 112, doar în Capitală
Canicula face prăpăd în România! Peste 1.400 de apeluri la 112, doar în Capitală

Canicula face prăpăd în România! Peste 1.400 de apeluri la 112, doar în Capitală

09 iul. 2024, 16:30,
BZI.ro, în Actualitate

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.405 solicitări, dintre care 919 persoane au prezentat urgenţe de „cod roşu” şi „cod galben”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul SABIF, Alis Grasu.

„Deocamdată suntem într-o situaţie de echilibru. Astfel că, în ultimele 24 de ore, 1.405 persoane au avut nevoie de ambulanţă în regiunea Bucureşti – Ilfov. Dintre acestea, 919 persoane au prezentat urgenţe de ‘cod roşu’ şi ‘cod galben'”, a precizat medicul.

Managerul SABIF a arătat că 120 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă, 20 dintre acestea prezentând lipotimii, iar patru sincope.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, noi atenţionări de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabile pe parcursul zilelor de 9 şi 10 iulie, în întreaga ţară.

În Bucureşti, pe parcursul zilei de miercuri, valul de caniculă se va intensifica. Va fi în vigoare un cod portocaliu pentru Capitală şi judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov.

ANM a emis cod portocaliu de caniculă în București

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru următoarele 2 zile. Azi, pe 9 iulie, aproape toată țara va fi sub Cod Galben de caniculă. Mâine, 10 iulie, în București și alte 9 județe din sudul țării vor fi sub Cod Portocaliu de caniculă, iar în restul țării va fi Cod Galben de caniculă. Temperaturile vor urca până la 38-39 de grade la umbră.

”Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local de 38…39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.”, arată prognoza ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
20 iulie 2024
20 iulie 2024