Prima pagină » Actualitate » Candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Bucureşti bagă în şedinţa coaliţia PNL, USR/PLUS
Candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Bucureşti bagă în şedinţa coaliţia PNL, USR/PLUS

Candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Bucureşti bagă în şedinţa coaliţia PNL, USR/PLUS

30 iul. 2020, 09:10,
George Cristian în Actualitate

Candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Bucureşti baga în şedinţa coaliţia PNL, USR/PLUS. Recentul anunţ al fostului preşedinte al României prin care acesta îşi anunţa candidatura la Primăria Bucureşti a avut un ecou imens în partidele care ar vrea să formeze o coaliţie împotriva Gabrielei Firea.

Conform surselor stiripesurse.ro, liderii partidelor enumerare mai sus se tem de o eventuală intrare în cursa a preşedintelui, mai ales datorită faptului că asta ar însemna o înfrângere categorică a lui Nicusor Dan.

Candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Bucureşti bagă în şedinţa coaliţia PNL, USR/PLUS

Conform surselor din presa centrala, în aceste momente se desfăşoară o serie de negocieri secrete intre PNL, USR/PLUS şi PMP. Miza este intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei. Dacă fostul preşedinte va intra în cursă, şansele lui Nicusor Dan sunt egale cu zero. Potrivit unor informaţii, se pare că anunţul fostului preşedinte a pus o presiune uriaşă pe cele două partide şi s-a ajuns la un consens. Coaliţia de dreapta ar putea avea candidaţi vomuni la Primăria Capitalei şi la primăriile de sector, dar liste separate la Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi la Consiliile locale ale sectoarelor.

Mărul discortiei a fost reprezentat de propunerea PML pentru sectorul 3

Negocierile au intrat în impas după ce PMP l-ar fi propus ca şi candidat comun la sectorul 3 pe Mihail Neamţul. Numirea sa a stârnit o puternică contestaţie din partea celor din USR, dar şi al celor de la PNL. Liberalii sunt marii perdanţi în negocierile care au avut loc pentru că, conform aceloraşi surse, aceştia au renunţat la candidaţii cu cele mai mari şanse. USR va avea candidați la 1, 2 și 4, iar PNL la 3, 5 și 6. Practic au cedat la toate pretențiile USR renunțând la bine poziționatul Dan Cristian Popescu la Sectorul 2 în favoarea usr-istului Radu Mihaiu și la candidatul de la Sectorul 5, Dan Croitoru va fi înlocuit de un alt liberal – Cristian Băcanu.

S-ar fi ajuns la un consens. USR ar ceda sectorul 3 către PMP

Din împărţeala amintită mai sus, USR/PLUS ar ceda Sectorul 3 pentru PMP. Acest lucru urmează să fie făcut pentru a evita intrarea lui Traian Băsescu în curs pentru primăria Generală a Bucureştiului. Totuşi, în cadrul USR sunt multe voci care susţin că partidul ar avea mai multe şanse dacă ar merge pe liste separate în Capitala unde, conform aceloraşi voci, partidul sta mai bine în sondaje decât PNL.

Nici în PNL apele nu sunt chiar liniștite și sunt mulți care susțin că s-a cedat foarte mult, că s-a capitulat în fața USR/PLUS. Negocierile vor continua și azi. Presiunea timpului e din ce în ce mai mare pentru că se intră în calendarul electoral oficial și în curând vor trebui depuse listele de candidați.

Traian Băsescu şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa electorală

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a declarat dezamăgit de negocierile avut cu cele două partide şi a declarat că PMP nu va accepta să fie bătaia de joc a USR-ului, mai ales pentru că partidul din care provine are un scor de 10% în Bucureşti. În acest sens, Băsescu a anunţat că va intra alături de PMP în cursa pentru Primăria Generală a Bucureştiului:

Dacă alianţa de dreapta înseamnă doar PNL şi USR, categoric nu voi lăsa partidul să rămână în derivă pentru că noi am fost cei care au iniţiat ideea că Nicuşor Dan să fie candidatul unic. Acum aflăm că PMP nu e bine venit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa. I-am informat (nr. pe PMP) că, dacă au nevoie de serviciile mele, sunt aici” a declarat Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *